Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Cultura

GENIUL IN LUPTA CU SCHIZOFRENIA

Publicat: / Actualizat: /
GENIUL IN LUPTA CU SCHIZOFRENIA
'Afiș articol "GENIUL IN LUPTA CU SCHIZOFRENIA"
În viață nu ai nevoie decât de ignoranță şi încredere, după asta succesul este garantat - Mark  Twain
Publicat: / Actualizat:
1.696 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “GENIUL IN LUPTA CU SCHIZOFRENIA” — În viață nu ai nevoie decât de ignoranță şi încredere, după asta succesul este garantat - Mark  Twain

trimite

,,În viață nu ai nevoie decât de ignoranță şi încredere, după asta succesul este garantat" , spune scriitorul Mark  Twain . Citatul acesta i se potriveşte celui mai controversat laureat, din istorie,  cel care a primit Premiul Nobel pentru economie,  lui John Forbes Nash, Jr.

Acesta a avut un destin oscilant deoarece încă din tinerețe, a trecut  de pe culmile succesului într-o pantă abruptă din cauza unei boli psihice numite schizofrenie paranoică. Maladia se manifestă prin trecerea individuală a realității geniului la conturarea unei realității iluzorie. Diagosticul  l-a împiedicat să se bucure într-adevăr de genialitatea sa în cadrul universitar, acolo unde îi era şi locul, printre cele mai sclipitoare minți ale secolului XX.

John Forbes Nash, Jr. se naşte într-o familie de origine americană care punea mare preț pe educația şi formarea întelectuală a generațiilor viitoare. Astfel, se explică  suportul moral al părinților pentru băiatul care demonstrează, încă de mic, capacitațile sale extraordinare pentru   a-şi creea o carieră de succes.

Pe parcursul adolecenței, în comparație cu alți tineri , John este mai retras şi singuratic ceea ce dovedeşte firea lui introvertită. După terminarea Institutului Tehnologic ,,Carnegie’’, are oportunitatea de a studia la universitatea  ,,Princeton’’. Aici va întâlni numeroase personalități din domeniul matematicii, iar în doi ani îşi dă doctoratul. Teoria lui John era calcularea punctelor de echilibru referitor la studierea jocurilor cooperante cu scopul de a găsi o soluție în problemele de negociere.

După al doilea război mondial cercetările matematice ale lui John se axează pe studiul ştiințelor sociale cum ar fi economia şi studiul comportamentului uman. Prin aceste teorii aplicate s-a stabilit economia modernă în urma cărora John Forbes Nash, Jr. a primit Premiul Nobel in 1994.

În timpul acestor cercetări, John este diagnosticat cu schizofrenie paranoică, şi-şi creează o adevărată fantezie. El susținea că armatele secrete îl amenință cu moartea. După ani de tratament psihiatric, începe să se vindece prin conştiintizarea bolii şi ignorarea ei.

John Forbes Nash, Jr este un exemplu demn de urmat deoarece  el reprezintă omul care  s-a luptat cu propria sa minte pentru a se vindeca. A  avut încredere în propriile puteri că el singur,  îşi poate ignora maladia.

Astfel, pe baza poveşti sale de viață, s-a regizat un documentar, scriitoarea Sylvia Nasar a scris un roman biografic și s-a ecranizat pelicula inspirațională ,, A beautiful mind’’, fiind în pielea personajului actorul Russell Crowe. Filmul a cȃștigat prestigioase premii pentru scenariul scris după drama suferită de John, și pentru prestația actorilor.

Pentru informatii suplimentare urmăriți trailerul filmului ,, A beautiful mind’’ de mai jos!!!YouTube video


Numele tau: Adresa de e-mail:
GENIUL IN LUPTA CU SCHIZOFRENIA
Articol - GENIUL IN LUPTA CU SCHIZOFRENIA
Icircn viață nu ai nevoie decacirct de ignoranță şi icircncredere după asta succesul este garantat - Marknbsp Twain
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...