Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Cultura

HANNAH SAMPSON: SI O PERSOANA CU DIZABILITATI ISI INDEPLINESTE VISUL

Publicat: / Actualizat: /
HANNAH SAMPSON: SI O PERSOANA CU DIZABILITATI ISI INDEPLINESTE VISUL
'Afiș articol "HANNAH SAMPSON: SI O PERSOANA CU DIZABILITATI ISI INDEPLINESTE VISUL"
Hannah Sampson ȋn vȃrstă de 22 de ani a fost diagnosticată cu sindromul Down. Ea a reușit să ȋși ȋndeplinească visul din copilărie: acela de a lucra ...
Publicat: / Actualizat:
1.206 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “HANNAH SAMPSON: SI O PERSOANA CU DIZABILITATI ISI INDEPLINESTE VISUL” — Hannah Sampson ȋn vȃrstă de 22 de ani a fost diagnosticată cu sindromul Down. Ea a reușit să ȋși ȋndeplinească visul din copilărie: acela de a lucra ...

trimite

Hannah Sampson ȋn vȃrstă de 22 de ani a fost diagnosticată cu sindromul Down. Ea a reușit să ȋși ȋndeplinească visul din copilărie: acela de a lucra și de a ajuta persoanele cu dizabilități să-și schimbe perspectiva de viață prin dans, avȃnd-o chiar pe ea ca model.

Ȋn ciuda faptul că Hannah are sindromul Down, o afecțiune din naștere ce prezintă un anumit grad de dificultate de ȋnvățare (retard mental) ce diferă de la o persoană la alta, a avut norocul de a-și dezvolta abilitatea ȋn arta dansului.

Dansatoarea lucrează ȋn cadrul unei instituții de dans numite ,,StopGap’’, unde predă lecții de dans atȃt persoanelor cu handicap cȃt și celor care nu au nicio dizabilitate.  Această companie a fost  ȋnființată ȋn 1996 cu scopul de ȋnvățare și de  integrare a oamenilor cu nevoi speciale. Ȋnsă, pȃnă la deschiderea acestui proiect, era o companie dedicată dansatorilor care nu au nicio problemă de sănătate.

,,Auzisem de ,,StopGap’’ de cȃnd eram ȋn școală, dar nu ȋndrăzneam să visez că voi ajunge vreodată ȋn cadrul instituției, spune Hannah. ,,Mama a fost, să zic așa, cheia spre succesul meu deoarece ea i-a contactat pe cei de la ,,StopGap’’ și le-a spus istoria mea. Imediat, ei au răspuns apelului mamei și m-au angajat ca profesoară de dans part-time. După ce am acumulat experiență și m-am acomodat cu locul, am primit oferta de a lucra full-time’’, mai adaugă ea.

Acum ea muncește la ,,StopGap’’ ȋn calitate de instructor de dans, atȃt pe plan local, cȃt și pe cel internațional. Este plătită ȋn cadrul unui turneu de dansatori profesioniști unde dansează și predă lecții cursanților. ,,Dincolo de faptul că dau lecții de dans cursanților, ȋmi place foarte mult să-i privesc, să-i observ cȃt de mult și-au dezvoltat abilitățile ȋn arta dansului. Lucrul acesta mă face și pe  mine, ca persoană cu nevoi speciale, să evoluez atȃt profesional cȃt și personal. Practic, și o persoană cu dizabilități ȋși ȋndeplinește visul’’, spune Sampson.

Cu determinare și devotament, Hannah Sampson a reușit să-și depășească condiția de persoană cu sindromul Down, dezvoltȃndu-și abilitatea ȋn arta dansului. De cȃnd era mic copil, visa să devină o dansatoare renumită și să transmită emoțiile pe care le trăiește ȋn momentul actului artistic și celor din jurul ei, să-i ajute, prin lecțiile de dans, să treacă mai ușor peste problema cu care se confruntă zilnic: dizabilitatea. Ea, acum, trăiește acel vis și e fericită.
Material YouTube video


"> video aici...

Numele tau: Adresa de e-mail:
HANNAH SAMPSON: SI O PERSOANA CU DIZABILITATI ISI INDEPLINESTE VISUL
Articol - HANNAH SAMPSON: SI O PERSOANA CU DIZABILITATI ISI INDEPLINESTE VISUL
Hannah Sampson ȋn vȃrstă de 22 de ani a fost diagnosticată cu sindromul Down Ea a reușit să ȋși ȋndeplinească visul din copilărie acela de a lucra
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...