Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

INTALNIRE CU REPREZENTANTII FEDERATIEI SINDICATELOR ASISTENTILOR PERSONALI AI PERSOANELOR CU HANDICAP ROMANIA

Publicat: / Actualizat: /
INTALNIRE CU REPREZENTANTII FEDERATIEI SINDICATELOR ASISTENTILOR PERSONALI AI PERSOANELOR CU HANDICAP ROMANIA
'Afiș articol "INTALNIRE CU REPREZENTANTII FEDERATIEI SINDICATELOR ASISTENTILOR PERSONALI AI PERSOANELOR CU HANDICAP ROMANIA"
Ca urmare a scrisorii deschise înaintate de Federația Sindicatelor Asistenților Personali ai Persoanelor cu Handicap România, ministrului muncii, familiei, ...
Publicat: / Actualizat:
1.695 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “INTALNIRE CU REPREZENTANTII FEDERATIEI SINDICATELOR ASISTENTILOR PERSONALI AI PERSOANELOR CU HANDICAP ROMANIA” — Ca urmare a scrisorii deschise înaintate de Federația Sindicatelor Asistenților Personali ai Persoanelor cu Handicap România, ministrului muncii, familiei, ...

trimite

Ca urmare a observatorul.ro - Social... title="" target="">scrisorii deschise înaintate de Federația Sindicatelor Asistenților Personali ai Persoanelor cu Handicap România, ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice Dragoș Pîslaru, in data de 16 noiembrie, la sediul Autorității Naționale a Persoanelor cu Dizabilități,  a avut loc  o întâlnire între semnatarii scrisorii, reprezentanții autorității și reprezentanții direcției politici salariale din cadrul ministerului.

În urma discuțiilor avute, s-a agreat ca propunerile cuprinse în proiectul de OUG pentru modificarea și completarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu dizabilități, precum și cele din proiectul de HG pentru modificarea și completarea HG 430/2008 pentru aprobarea metodologiei privind organizarea şi funcţionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, să fie menținute în forma propusă de actele normative menționate.

Acestea vin în sprijinul respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități, clarifică, pe de o parte, aspectele care au creat dificultăți în aplicare și, pe de altă parte, aliniază reglementările existente la referințele legislative în vigoare.
 În acest sens, s-a înlocuit referirea la salariul asistentul social cu studii medii care nu mai există ca ocupație, cu referirea la funcția similară aflată în plată (asistent personal) potrivit dispozițiilor legale în vigoare.

Privitor la modelul de certificat de încadrare în grad de handicap, facem precizarea că modificarea are în vedere eliminarea elementelor medicale (cod de boală) pentru a asigura confidențialitatea datelor. Acestea se vor regăsi într-o anexă la certificat. De asemenea, menționăm faptul că este în continuare în vigoare, potrivit Legii 448/2006, dreptul persoanei cu handicap grav de a-și exprima opțiunea între angajarea asistentului personal și primirea indemnizației lunare.


Numele tau: Adresa de e-mail:
INTALNIRE CU REPREZENTANTII FEDERATIEI SINDICATELOR ASISTENTILOR PERSONALI AI PERSOANELOR CU HANDICAP ROMANIA
Articol - INTALNIRE CU REPREZENTANTII FEDERATIEI SINDICATELOR ASISTENTILOR PERSONALI AI PERSOANELOR CU HANDICAP ROMANIA
Ca urmare a scrisorii deschise înaintate de Federația Sindicatelor Asistenților Personali ai Persoanelor cu Handicap România ministrului muncii familiei
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...