Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Legislatie

Indemnizatia persoanelor cu handicap ar putea creste

Publicat: / Actualizat: /
Indemnizatia persoanelor cu handicap ar putea creste
'Afiș articol "Indemnizatia persoanelor cu handicap ar putea creste"
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost dezbătută de mai mul...
Publicat: / Actualizat:
42.459 vizionări
82
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Indemnizatia persoanelor cu handicap ar putea creste” — Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost dezbătută de mai mul...

trimite

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost dezbătută de mai mulţi deputaţi în teritoriu la o întâlnire cu reprezentanți ai persoanelor cu dizabilități, urmând să fie propusă Camerelor la începutul lunii februarie.

Această iniţiativă legislativă are drept scop majorarea prestaţiilor acordate lunar persoanelor cu handicap în aşa fel încât să le asigure acestora, cel puţin, un trai minim.

Conform inițiativei legislative, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizaţie lunară: în cuantum de 350 lei, lunar pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 300 lei, pentru adultul cu handicap accentuat; în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap mediu şi în cuantum de 50 lei, pentru adultul cu handicap uşor, care până acum nu beneficia de această indemnizaţie.

Totodată, această iniţiativă majorează şi bugetele personale complementare lunare, astfel: în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 75 lei, pentru adultul cu handicap accentuat şi în cuantum de 40 lei, pentru adultul cu handicap mediu.

23 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Indemnizatia persoanelor cu handicap ar putea creste
CEZAR
4/6
Domnilor guvernanți nu am nici o vi vina ca am acest handicap si am ajuns la mila VOASTRA. Am Căpătat acest handicap atunci cînd am am apărat tara in locul altuia care a avut relații si a trebuit să fac eu armata in locul lui distrugindumi sănătatea si viata atunci cînd trebuia sa stau ACASĂ si la locul de munca . Va rog insistent ca să nu ne mai puneți Pe ultimul loc cind ne mai adăugați ceva la indemnizațiile de handicap
Florin
4/6
Eu am gradul 2 accentuat si so schimat multe preturile au crescut salariile de doua ori si indemnizatia tot la 272 sa invartit la alrgeri tot au promis si cu promisiunile am ramas de la cei din parlament de ce promiteti daca nu va si tineti de cuvant
Victor
4/6
Eu ma descursc greu cu banii jumatate dau in casa iar cealalta ma duc la hipermarket.Cand ma uit cei acolo ma iau durerile de cap.Cine a votat psd-ul nu a fost persoana responsabila
Iulia
4/6
La toate categoriile sociale, s-au majorat si s-au gasit fonduri la buget, s-a creat chiar si un ajutor pt.,,mame eroine in care sunt incluse toate pirandele si lenesele care au mai mult de 3 copii,dar care pot ,binemerci sa lucreze, este o nedreptate fara margini, se poate oare supravitui din 270 la gradul 2, nici macar hrana nu se poate asiguracred ca cuvintele s de prisos, se doreste condamnarea la moarte lenta dar sigura
sulean ioan
4/6
Va rugam frumos sa ne comunicati actul normativ de promovare a modificarilor la legea 448/2006 cu actualizarea cresterii indemnizatiei totale si a bugetului complementar lunare pentru persoanele nevoiase cu handicap accentuat va multumim pentru sprijin si colaborare si data de la care se aplica aceasta crestere !va multumim pentru intelegere cu toata stima si respectul din partea persoanelor cu dizabilitati!
Mariana
4/6
Bun gasit,

Va scriu in numele unei persoane cu handicap grav, momentan primeste 340 ron , si beneficiaza de asistent personal. Doreste sa afle daca se majoreaza indemnizatia. Va multumesc si va doresc numai bine!
Liviu
Legea pensiilor si Legea 448/2006 sint doua legi total separate. Banii pentru insotitor din LEGEA PENSIILOR se refera la a te sprijini contra cost, permanent , timp de una luna.Poti plati un insotitor sa iti faca cumparaturile.

Asistentul personal are in fisa postului 40 de ore pe saptamina , unde este permanenta asigurata ? ( indemnizatia inlocuitoare ajuta doar Primariile sa nu plateasca taxe catre casa de pensii. Indemnizatia e raportata incorect la un salariu purtator de impozit, persoana cu dizabilitati NU PLATESTE IMPOZIT, deci cuantumul trebuie sa fie altul).
Tot in fisa postului trebuie vazut ca asistentul personal nu este obligat sa iti faca cumparaturile, el e de fapt o persoana care trebuie sa se ocupe doar de menaj si ingrijireDeci cele doau prestatii sint contopite eronat .

Trebuie platite ambele , chiar si in forma care sint valoric
7 Apreciază · Răspunde
mihaela
4/6
Cunosc un vecin care are Parkinson, nu se poate deplasa,sotia alearga dupa medicamente,cumparaturi, si face toate treburile, sarmana apeleaza la cunoscuti sa mai stea cu el pana vine din drumurile facute. Am intrebat de ce nu primeste pensie de insotitor pentru a plati o persoana.A spus ca nu primeste aceasta pensie cu toate ca este incadrat in grad de invaliditate grav.
caramidaru gheorghe
4/6
am grad1 accentut handicap si pensie invaliditate gr.1.beneficiez de indemnizatie de insotitor,care in decizie este 860 ron,in schimb eu primesc 600ron. de ce aceasta diferenta si ce ar trebui sa fac?
petru
invaliditate si handicap nu e acelasi lucru cititi mai atent
1 Apreciază · Răspunde
Daniela
Eu am gradul 2, accentuat si iau 272 lei/luna, tu cum iei tot atat la GRADUL 3?
17 Apreciază · Răspunde
grizu
Banii pe care ii primesti nu sunt pentru ati plati cheltuielile comune, ci pentru a-ti da sanse egale de integrare sociala cu persoanele fara dizabilitati. Observ ca ai gradul 3 de handicap(banuiesc ca vrei sa spui handicap usor)asta echivaleaza cu obligatia ta de ati asigura resursele de trai: nu ai handicap grav sau accentuat. Eu sunt persoana cu handicap grav si, totusi, lucrez full time pentru a avea un venit decent, nu apelez la indemnizatiile de handicap pentru traiul zilnic, ci pentru egalizarea sanselor.
4 Apreciază · Răspunde
costel
buna sant costel din bistrita gradul 3 invadilitate si multe altele pe deasupra si beneficiez de 272 lei oare pot trai eu cu bani astia sa platesc cheltuieli?
10 Apreciază · Răspunde
Dan Udrea
Oameni buni !

Va aduc aminte faptul ca este Presedinta CNDR. Ea a fost cea care a mers in Parlament si au determinitat pe parlamentarii PNL sa faca acel Proiect de lege in care indemnizatia persoanei cu dizabilitate grava sa aiba indemnizatia la nivelui salariuliui minim pe economie...

Proiectul a fost votat de catre Senatul Romaniei. Acum ajunge si la Camera Deputatilor care este Camera decizionala. Cine stie ... poate se va aproba candva.

Deci este in curs de rezolvare. Probabil va reiesi o lege prin care se mareste indemnizatia cu o suma cuprinsa intre aceste doua proiecte de lege.
23 Apreciază · Răspunde
Levente
4/6
Domnilor, nu va mai bucurati la cresteri de 100 - 75 - 40 ron, sistemul aceste de hai sa mai pune catva lei ... este doar pentru a ne prosti! Sa cerem sa modifice legea 448/2006, sa excluda si sa adauge multe aliniate care nu mai sunt de actualitate! exista 2 legi pentru aceasi indemnizatie de insotior, nu este normal ca indemnizatia de insotitor la DGASPC sa fie 900 ron si la Casa de Pensii sa fie 600 ron (vorbesc depsre aceeasi indemnizatie de insotitor) scopul lor este acelasi dar se aplica 2 legi diferite, nu este normal ! Trebuie modificata Legea 448/2006, si asta nu inseamna ca doar stergem aliniatele si gata !
Articol - Indemnizatia persoanelor cu handicap ar putea creste
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr448 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost dezbătută de mai mul
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...