Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Inspectia Muncii solicita atentie la reguli pe timp de canicula!

Publicat: / Actualizat: /
Inspectia Muncii solicita atentie la reguli pe timp de canicula!
'Afiș articol "Inspectia Muncii solicita atentie la reguli pe timp de canicula!"
Ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie referitoare la temperaturile ce vor fi atinse în aceste zile, în care disconfor...
Publicat: / Actualizat:
889 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Inspectia Muncii solicita atentie la reguli pe timp de canicula!” — Ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie referitoare la temperaturile ce vor fi atinse în aceste zile, în care disconfor...

trimite

Ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie referitoare la temperaturile ce vor fi atinse în aceste zile, în care disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a ţării, Inspecția Muncii, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de muncă, revine și anunță că va continua controalele privind respectarea măsurilor ce se aplică în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

“Angajatorii sunt obligați să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților: reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri de persoană pe schimb, asigurarea echipamentului individual de protecție, asigurarea de dușuri.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiții de temperaturi extreme, angajatorul trebuie sa ia următoarele măsuri: să asigure examenul medical la angajare și control medical periodic, să urmărească depistarea precoce a salariaților cu contraindicații pentru munca la temperaturi crescute, să asigure primul ajutor și transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate, trecerea, după posibilități, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecțiuni, care au contraindicații privind muncă la temperaturi extreme”, menționează Inspecția Muncii într-un comunicat recent emis.

Nerespectarea prevederilor Ordonantei 99/2000 se sancționează cu amenda de la 1500 – 2500 lei.

”Sub semnul sezonului estival și al semnelor date de caniculă reiterăm avertizarea făcută angajatorilor, cu privire la obligațiile pe care le au în a asigura apă și confort termic pentru angajați. Combaterea muncii la negru și siguranța lucrătorilor rămân pe primul plan. Ne concentrăm atenția pe sectoarele economice în care se lucrează în spații deschise și se desfașoară activități ce necesită efort fizic deosebit. Inspectorii de muncă își vor îndeplini atribuțiile, indiferent condițiile climatice și se vor asigura că lucrătorii au înțeles ce drepturi au iar angajatorii știu căror reguli trebuie să se conformeze pentru a le asigura protecția.” - Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Inspecţia Muncii - este organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, cu sediul în municipiul Bucureşti. Instituţia are personalitate juridică şi îndeplineşte funcţia de autoritate de stat, prin care asigură exercitarea controlului în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Inspectia Muncii solicita atentie la reguli pe timp de canicula!
Articol - Inspectia Muncii solicita atentie la reguli pe timp de canicula!
Ca urmare a avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie referitoare la temperaturile ce vor fi atinse în aceste zile în care disconfor
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...