Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

Interventie in premiera in Romania, la Spitalul Monza

Publicat: / Actualizat: /
Interventie in premiera in Romania, la Spitalul Monza
'Afiș articol "Interventie in premiera in Romania, la Spitalul Monza"
Echipa Cardiostructural Clinic din cadrul Spitalului Monza a finalizat cu succes o procedură în premieră în România: unei femei de 86 de ani, suferind de s...
Publicat: / Actualizat:
1.525 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Interventie in premiera in Romania, la Spitalul Monza” — Echipa Cardiostructural Clinic din cadrul Spitalului Monza a finalizat cu succes o procedură în premieră în România: unei femei de 86 de ani, suferind de s...

trimite

Echipa Cardiostructural Clinic din cadrul Spitalului Monza a finalizat cu succes o procedură în premieră în România: unei femei de 86 de ani, suferind de stenoză aortică strânsă, i-a fost implantată o valvă aortică Lotus.

Partea inovativă pe care o aduce noua generație de proteză Lotus constă în faptul că funcționează imediat după începerea procedurii de implant, astfel încât starea pacientului este stabilă pe tot pacursul intervenției.  De asemenea, permite o poziționare extrem de precisă, cu un rezultat care poate fi anticipat înainte de eliberarea finală, astfel încât riscul de complicații este extrem de redus, iar medicul poate prezice un rezultat perfect încă de la început.

Datorită designului modern, proteza se adaptează perfect la anatomia pacientului și riscul de regurgitare aortică reziduală este foarte mic. Sistemul de eliberare al valvei este simplu și intuitiv și permite un control perfect al implantului. Dacă rezultatul este mai puțin decât perfect, valva se poate repoziționa ori de câte ori este necesar.

Procedura a decurs fără incidente, iar pacienta a fost detubată la 3 ore de la procedură. La 24 de ore după intervenție era deja într-o stare clinică foarte bună.

Echipa medicală multidisciplinară a fost coordonată de către conf. dr. Șerban Bălănescu, medic primar cardiolog, șef secție Cardiologie și coordonator Cardiostructural Clinic, iar din echipă au mai făcut parte dr. Andrada Bogdan, medic specialist cardiolog, specialist cardiologie intervențională, dr. Călin Popa, medic primar chirurgie vasculară, dr. Ana Fruntelată, medic primar cardiolog, dr. Cristina Căldăraru, medic specialist cardiolog, dr. Bogdan Vintilă, medic specialist chirurgie vasculară şi dr. Carmen Șteiu, medic specialist ATI.

Stenoza aortică este o boală severă și lent progresivă. De la instalarea simptomelor, fără intervenție, speranța de viață este redusă la maximum câțiva ani. Singura modalitate de a opri evoluția către o boală cardiacă terminală este înlocuirea valvulară.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Interventie in premiera in Romania, la Spitalul Monza
Articol - Interventie in premiera in Romania, la Spitalul Monza
Echipa Cardiostructural Clinic din cadrul Spitalului Monza a finalizat cu succes o procedură în premieră în România unei femei de 86 de ani suferind de s
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...