Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Investeste in oameni

Publicat: / Actualizat: /
Investeste in oameni
'Afiș articol "Investeste in oameni"
Informare de presă 1.017 persoane, față de 1.000 incluse inițial în grupul țintă, s-au instruit în meserii căutate pe piața muncii, în cadrul proiect...
Publicat: / Actualizat:
855 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Investeste in oameni” — Informare de presă 1.017 persoane, față de 1.000 incluse inițial în grupul țintă, s-au instruit în meserii căutate pe piața muncii, în cadrul proiect...

trimite


Informare de presă

1.017 persoane, față de 1.000 incluse inițial în grupul țintă, s-au instruit în meserii căutate pe piața muncii, în cadrul proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ - Iniţiative regionale sustenabile"

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a organizat, în 10 și 11 septembrie 2015, la București, dezbaterea publică cu tema “Dificultăți și oportunități în angajarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului "EUROPA INCLUSIVĂ - Initiaţive regionale sustenabile", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Prima zi a reuniunii a debutat cu prezentarea rezultatelor obținute până la finalul lunii august 2015. Potrivit managerului de proiect, doamna Lucica Munteanu, de la debutul proiectului, în luna aprilie 2014, 1.110 persoane au fost consiliate și orientate pe piața muncii, față de 1.000 incluse inițial în grupul țintă.

Dintre acestea, 1.017 au urmat cursuri de calificare sau recalificare în meserii precum frizer, tâmplar, lucrător în cultura plantelor, lucrător în comerţ, florar-decorator, agent de securitate sau operator introducere, validare şi prelucrare date. Concret, au fost instruite 399 persoane de etnie romă, din 400 incluse în proiect, 270 persoane cu dizabilităţi, față de 250 stabilite inițial, 42 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție al copilului, dintr-un număr de 50 aflați în grupul țintă, dar și 306 persoane aflate în detenţie, cu 6 mai multe decât se stabilise la începutul proiectului.

804 din cele 1.017 persoane vulnerabile instruite dețin deja un certificat de calificare.

Proiectul mai prevede, de asemenea, ca 300 femei să fie ajutate să se integreze din punct de vedere socio-profesional. Practic, ajutorul constă în derularea unor activităţi şcolare sau de petrecere a timpului liber cu copiii pe parcursul participării acestora la program, până în prezent fiind acompaniați 249 copii.

Rezultatele de până acum arată că și numărul specialiștilor din administraţia publică locală, organizaţii ale societăţii civile, agenţii publice sau private care furnizează servicii sociale şi de ocupare grupurilor vulnerabile care s-au specializat ca mediatori sociali, pedagogi sociali, evaluatori de competențe profesionale sau formatori/specialişti în evaluarea vocațională a persoanelor cu dizabilități a fost depășit. Dacă la debutul activităților proiectului erau incluși numai 240 specialiști, până în prezent s-au specializat nu mai puțin de 300.

Doamna Sorina Cindea, director CSA Social Care din Marea Britanie, invitatul special al MMFPSPV la dezbatere

În cea de-a doua zi a întâlnirii, doamna Sorina Cindea, director CSA Social Care din Marea Britanie, a vorbit celor prezenți, la invitația Ministerului Muncii, despre egalitatea de gen și de șanse pe piața muncii în Anglia, cu accent pe oportunități, bariere și cadrul legislativ britanic.
" Principiile dreptului omului și justiției sociale sunt esențiale în practica asistenței sociale” a spus doamna Cindea celor prezenți.
Dezbaterea de la București, la care au participat  reprezentanţii MMFPSPV, ai autorităților centrale și locale, ai partenerilor implicaţi în proiect, dar şi ai mai multor organizaţii care activează în domeniul social, este a treia manifestare de acest fel, după cea organizată în 9 și 10 iulie la Timişoara și în 23 și 24 iulie la Alexandria, persoanele vulnerabile din grupul țintă provenind din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Timiş și Teleorman.

Informații suplimentare:

Proiectul "EUROPA INCLUSIVĂ - Inițiative regionale sustenabile", derulat de Ministerul Muncii între aprilie 2014 – octombrie 2015, are o valoare totală de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezintă contribuţia MMFPSPV şi a partenerilor săi: Asociaţia Institutul pentru Politici Sociale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Asociaţia Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale PRO VOCAŢIE şi Fundaţia Sfânta Macrina - Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copiii în Dificultate (A.R.M.S). 

Despre CSA Social Care, Marea Britanie

CSA Social Care este o companie privată limited, înregistrată în Marea Britanie. Doamna Sorina Cindrea, Director CSA Social Care desfășoară activități de asistență socială internațională de mai bine de 20 de ani, inclusiv în Marea Britanie și România.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Investeste in oameni
Articol - Investeste in oameni
Informare de presă 1017 persoane față de 1000 incluse inițial în grupul țintă s-au instruit în meserii căutate pe piața muncii în cadrul proiect
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...