Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Cultura

Iris Grace Halmshaw, fetita cu autism care revolutioneaza lumea artistica

Publicat: / Actualizat: /
Iris Grace Halmshaw, fetita cu autism care revolutioneaza lumea artistica
'Afiș articol "Iris Grace Halmshaw, fetita cu autism care revolutioneaza lumea artistica"
Iris Grace Halmshaw, în vârstă de cinci ani, din Marea Britanie, este un copil care suferă de autism, ȋnsă a șocat lumea întreagă cu desenele și cu pi...
Publicat: / Actualizat:
1.885 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Iris Grace Halmshaw, fetita cu autism care revolutioneaza lumea artistica” — Iris Grace Halmshaw, în vârstă de cinci ani, din Marea Britanie, este un copil care suferă de autism, ȋnsă a șocat lumea întreagă cu desenele și cu pi...

trimite

Iris Grace Halmshaw, în vârstă de cinci ani, din Marea Britanie, este un copil care suferă de autism, ȋnsă a șocat lumea întreagă cu desenele și cu picturile sale.

În martie 2013, părinții lui Iris Grace i-au descoperit talentul la desen și la pictură, printr-o întâmplare banală. Din acel moment viața micuței s-a schimbat totalemente pentru că a fost startul recuperării sale. Creațiile sale artistice au fost cunoscute de tot mapamondul prin intermediul internetului.

Părinții lui Iris Grace spun că fetița lor are blocaje mari în vorbire și nu le este ușor nici lor să comunice cu propriul copil. Iris are probleme mari de interacționare cu ceilalți oameni, în schimb, se exprimă foarte ușor în arta plastică.

"Fetița geniu", cum i se mai spune, a fost diagnosticată cu autism în decembrie 2012 și de atunci, cu ajutorul medicilor, părinții au învățăt  în ce manieră să comunice cu fetița mai ușor și, totodată, să o ajute să evolueze. Totuși, cu toate eforturile depuse, Iris Grace mai reacționează violent din când în când.

Interesul pentru artă i l-a descoperit întâmplător mama ei, Arabella Carter-Jonhson, în vârstă de 34 de ani care povestește că, dintr-o întâmplare absurdă, i s-a revelat  pasiunea fetei sale, Iris.

"Am cumpărat un șevalet din care a căzut pictura și s-a spart. Atunci, Iris a ȋnceput să se agite, să plângă și, în același timp, s-a aplecat asupra picturii și a încercat să o reconstruiască. I-am pus pe masă o coală de hârtie în locul suportului de lemn, iar ea a început să deseneze. A fost un miracol că tocmai desenul făcut în culori vii a calmat-o’’, mărturisește mama ei cu uimire.

"Iris Grace Halmshaw are capacitatea incredibilă de a se concentra la maximum aproape două ore pe o pictură, în condițiile în care ea se află. Practic, dizabilitatea sa a fost înlocuită cu o abilitate extraordinară pe care nu oricine de vârsta ei o poate realiza. Ea combină culorile atât de bine încât efectuează o operă de artă",  mai adaugă părinții săi.

Mândri de progresul copilei lor, Arabella și soțul ei s-au gândit să expună lucrările lui Iris pe rețelele de socializare. Astfel, unul dintre cunoscuții familiei a vrut să cumpere una dintre lucrările artistice. Și, așa, din ce ȋn ce, mai multe persoane au  cumpărat picturile. În modul acesta, s-a făcut o expoziție  cu picturile "fetiței geniu" spre a fi vândute.

Banii strânși ȋn urma vânzărilor sunt destinați strict recuperării lui Iris Grace. Tratamentul costisitor constă ȋn terapie ocupațională, dar, și in cea de comunicare. Pe lângă aceste terapii,  banii mai sunt folosiți pentru tratamentul cu recuperare muzicală.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Iris Grace Halmshaw, fetita cu autism care revolutioneaza lumea artistica
Articol - Iris Grace Halmshaw, fetita cu autism care revolutioneaza lumea artistica
Iris Grace Halmshaw în vârstă de cinci ani din Marea Britanie este un copil care suferă de autism ȋnsă a șocat lumea întreagă cu desenele și cu pi
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...