Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Jocurile Nationale Special Olympics Romania, Arad 2016

Publicat: / Actualizat: /
Jocurile Nationale Special Olympics Romania, Arad 2016
'Afiș articol "Jocurile Nationale Special Olympics Romania, Arad 2016"
Fundația Special Olympics din România a organizat, în perioada 27-29 mai 2016, cel mai important eveniment sportiv din acest an adresat persoanelor cu dizabi...
Publicat: / Actualizat:
606 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Jocurile Nationale Special Olympics Romania, Arad 2016” — Fundația Special Olympics din România a organizat, în perioada 27-29 mai 2016, cel mai important eveniment sportiv din acest an adresat persoanelor cu dizabi...

trimite

Fundația Special Olympics din România a organizat, în perioada 27-29 mai 2016, cel mai important eveniment sportiv din acest an adresat persoanelor cu dizabilități intelectuale 90 de sportivi din treizeci de județe, de la asociații, organizații și școli speciale și o delegație formată din șase sportivi din Ungaria au participat la competiții de atletism, înot, bocce și badminton la Arad.  În primele două zile de Jocuri Naționale, sportivii au participat și la evaluări gratuite a stării de sănătate pentru șase discipline din proiectul „Comunități Sănătoase”: Special Smiles, Opening Eyes, Healthy Hearing, FitFeet, Health Promotion și FUNfitness.
 
Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naționale a fost găzduită de Sala Polivalentă din Arad, iar la spectacol au participat gimnaști de la cluburi sportive arădene și artiști din Arad.
 
Ceremonia a fost precedată de aprinderea Flăcării Speranței în fața Primăriei Arad și de o cursă de alergare pe traseul dintre Primărie și Sala Polivalentă. La cursă au participat reprezentați ai autorităților locale , ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și de la Unitatea Militară Arad, foști sportivi de performanță și, bineînțeles, sportivi Special Olympics din orașul gazdă.
 
Competițiile Special Olympics România au fost posibile cu sprijinul Stadionului „Gloria”, la S
ălii de Sport a Colegiului Național „Preparandia Dimitrie Țichideal” și la bazinului de înot „Delfinul”.

Evenimentul a avut ca parteneri  Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, INTEGRA Asociaţia Persoanelor cu Dizabilităţi Mentale Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Universitatea  „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea Națională pentru Educație Fizică și Sport București, Colegiul Național „ Preparandia - Dimitrie  Țichindeal”, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Asociația „Cetatea Voluntarilor” Arad,  Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Directia Județeană de Sport și Tineret Arad, Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, CSM Arad, Colegiul Național „Vasile Gloldiș”, Liceul Teologic Penticostal Arad, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul „Csiky Gergely”, Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad și Club Sportiv Special Olympics România.  Sponsori au fost:  Hervis Sports and Fashion România, Astra Vagoane Arad, Real, Aqua Carpatica, Herbalife, Alpin57 Lux, SC Prodlacta SRL, Tarom , FAN Courier, Lions, Essilor, Safilo, Golisano, Colgate, Optimed, Otomed, Sonorom și Miraflex.

Parteneri media: Agerpres, TVR Timișoara, Radio Romania Timișoara, Cohn and Jansen JWT, Adrenalina Media și George Bufan Photography.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Special Olympics și Paralympics sunt două organizații diferite, recunoscute de către Comitetul Olimpic Internațional. Principala diferență dintre acestea constă în tipul deficiențelor sportivilor participanți și nivelul capacităților sportive ale acestora.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Jocurile Nationale Special Olympics Romania, Arad 2016
Articol - Jocurile Nationale Special Olympics Romania, Arad 2016
Fundația Special Olympics din România a organizat în perioada 27-29 mai 2016 cel mai important eveniment sportiv din acest an adresat persoanelor cu dizabi
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...