Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Sport

LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA RIO 2016 VREA SUCCES DUBLU

Publicat: / Actualizat: /
LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA RIO 2016 VREA SUCCES DUBLU
'Afiș articol "LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA RIO 2016 VREA SUCCES DUBLU"
Kadeena Cox, campioana din Marea Britanie,  are planuri mari pentru anul acesta și crede cu tărie că va câștiga medalii la două discipline de sport: ...
Publicat: / Actualizat:
611 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA RIO 2016 VREA SUCCES DUBLU” — Kadeena Cox, campioana din Marea Britanie,  are planuri mari pentru anul acesta și crede cu tărie că va câștiga medalii la două discipline de sport: ...

trimite

Kadeena Cox, campioana din Marea Britanie,  are planuri mari pentru anul acesta și crede cu tărie că va câștiga medalii la două discipline de sport: atletism și ciclism în cadrul ,,Jocurilor Paralimpice’’ din septembrie ce se va desfășura la Rio de Janeiro unde va participa și sportivi din România.

Cox și-a început cariera sportivă pe pista de atletism, dar, totodată și-a dovedit talentul în ciclism, câștigându-și renumele cu efort și dăruire  la diferite concursuri atât naționale, cât și internaționale.

Pe parcursul acestor concursuri ce au făcut-o renumită în atletism, ea a suferit un accident vascular cerebral în mai 2014 din care a rezultat o scleroză multiplă. După punerea diagnosticului, Cox a revenit pe pistă, descoperindu-și talentul la un nou sport, la ciclism. Acum, nu poate să renunțe nici la atletism, dar nici la ciclism întrucât Kadeena Cox participă la cuncursuri la ambele sporturi și este hotărâtă să concureze la nivel înalt alături de campionii internaționali la cele două sporturi.

Ea a câștigat aurul pentru 100 m T27 la IPC Atletism la ,,Campionatul Mondial’’ de la Doha în octombrie, iar în noiembrie a câștigat titluri internaționale la ciclism în cadrul ,,Para-ciclism Track’’, la ,,Campionatele Mondiale’’ din Italia.

Deși, Kadeene Cox nu este prima sportivă care excelează la două sporturi deoarece înaintea ei au mai fost în aceiași situație coechipiere la ciclism cum ar fi Dame Sarah Storey și Jody Cundy ce sunt printre primele care au primit medalii. Însă, scopul lui Cox este de a fi prima sportivă care reușește simultan la un campionat internațional cum este cel de la Rio de Janeiro.

În ciuda diagnosticului pe care l-a dobândit recent, la 24 ani, are tăria de a învinge prejudecățiile oamenilor. Ea a rămas rezistentă și  puternică în fața visurilor ei dincolo de faptul că scleroza multiplă îi afectează  mișcările, mai ales, cele de pe partea dreaptă a corpului.

În ciuda acestui fapt nefericit, capacitatea ei este extraordinară de a  lupta și de a visa să concureze la cele două sporturi: atletism și ciclism în cadrul ,,Jocurilor Paralimpice’’ de la Rio din septembrie 2016, alături de campioni de talie mondială printre care si sportivi din România.


Numele tau: Adresa de e-mail:
LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA RIO 2016 VREA SUCCES DUBLU
Articol - LA JOCURILE PARALIMPICE DE LA RIO 2016 VREA SUCCES DUBLU
Kadeena Cox campioana din Marea Britanienbsp are planuri mari pentru anul acesta și crede cu tărie că va câștiga medalii la două discipline de sport
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...