Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Despre oameni

LECTIE DE VIATA PRIMITA DE LA COPIII CU SINDROMUL DOWN

Publicat: / Actualizat: /
LECTIE DE VIATA PRIMITA DE LA COPIII CU SINDROMUL DOWN
'Afiș articol "LECTIE DE VIATA PRIMITA DE LA COPIII CU SINDROMUL DOWN"
Copiii cu sindromul Down au un dar dat de la Dumnezeu, darul de a fi autentici, de a se exprima liber și de a vedea micile plăceri ale vietii. Este un dar com...
Publicat: / Actualizat:
942 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “LECTIE DE VIATA PRIMITA DE LA COPIII CU SINDROMUL DOWN” — Copiii cu sindromul Down au un dar dat de la Dumnezeu, darul de a fi autentici, de a se exprima liber și de a vedea micile plăceri ale vietii. Este un dar com...

trimite

Copiii cu sindromul Down au un dar dat de la Dumnezeu, darul de a fi autentici, de a se exprima liber și de a vedea micile plăceri ale vietii. Este un dar compensatoriu.

Chiar dacă trăim într-o societate în care copiii cu o anumită afecțiune sunt arătați cu degetul și ignorați, ei au abilitatea de a surprinde în fiecare zi.

Kaja Luczywo în vȃrstă de 17 ani a fost diagnosticată cu sindromul Down. Ea și-a uimit  tatăl, pe Sebastian Luczywo, prin fotografierea unor peisaje în cel mai mic detaliu.

,,Am descoperit în copilul meu o creativitate și o imaginație nemăsurabilă de care,  eu ca fotograf profesionist, nu sunt capabil. Recunosc că am fost uimit de Kaja, de răbdarea cu care fotografia peisajele. Sunt atȃt de mȃndru de ea. Practic, am primit o lecție de viață’’, mărturisește Sebastian Luczymo.

Din momentul în care tatăl Kajei a fost uimit de cum fotografiază fata lui, el o ia cu el în excursii pentru a se duela în fotografiere și cu scopul de a-și valoriza copilul cu sindromul Down.

,,Dacă părinții a unui copil cu nevoi speciale descoperă o abilitate în copilul respectiv, sunt datori moralemente să încerce să-i valorifice talentele cu scopul de a demonstra că persoanele cu dizabilități au dreptul de a-și îndeplini visele’’, mai adaugă Sebastian Luczymo.

Numele tau: Adresa de e-mail:
LECTIE DE VIATA PRIMITA DE LA COPIII CU SINDROMUL DOWN
Articol - LECTIE DE VIATA PRIMITA DE LA COPIII CU SINDROMUL DOWN
Copiii cu sindromul Down au un dar dat de la Dumnezeu darul de a fi autentici de a se exprima liber și de a vedea micile plăceri ale vietii Este un dar com
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...