Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic

Publicat: / Actualizat: /
La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic
'Afiș articol "La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic"
La propunerea Minsiterului Sănătății, Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național si locuinte a avizat documentația tehnico...
Publicat: / Actualizat:
880 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic” — La propunerea Minsiterului Sănătății, Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național si locuinte a avizat documentația tehnico...

trimite

La propunerea Minsiterului Sănătății, Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național si locuinte a avizat documentația tehnico-economică privind construirea Institutului Regional de Oncologie Timișoara.

“Timișoara nu a fost inclusă pe lista centrelor în care se vor construi Spitale Regionale de Urgență cu finanțare europeană ca în cazul orașelor Iasi, Cluj și Craiova. Mai mult, spre deosebire de alte centre universitare medicale tradiționale (București, Cluj, Iași), Timișoara nu dispune de un Institut Regional de Oncologie. Ca urmare, era imperios necesara dezvoltarea unui astfel de obiectiv și în această regiune. Finanțarea construcției va fi asigurată din mai multe surse de finanțare, inclusiv fonduri europene destinate construirii de clădiri verzi”, a declarat prof. dr. Dorel SĂNDESC, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

De altfel, Ministerul Sănătății colaborează cu Ministerul Mediului pentru realizarea, ca proiecte pilot, a două spitale ( Institutul Regional de Oncologie Timișoara și Institutul de Boli Cardio-Vasculare ,,C.C. Iliescu,, București, care funcționează în prezent într-o clădire cu risc seismic ridicat) cu fonduri europene destinate construirii de ,,clădiri verzi”.

Institutul Oncologic va fi amplasat la marginea orașului Timișoara, pe o suprafata de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătății, prin DSP Timiș.

În această zonă a fost demarată, înca din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părți din ziduri.

Ministerul Sănătății are în vedere dezvoltarea unui institut oncologic în zona Banatului încă din anul 2009 când a propus înființarea acestuia prin HG. În anul 2012, Ministerul Sănătății a realizat Studiul de Prefezabilitate și Studiul de Fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara, documente în care sunt propuse soluțiile concrete de preluare a unei părți din construcția existentă și dezvoltarea acesteia într-un obiectiv modern și complex. Institutul va include servicii ambulatorii, de spitalizare de zi, spitalizare continuă și paliație, precum și spații dedicate activitătii didactice.
Date epidemiologice
Cancerul:  problema majoră de sănătate publică, a doua cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare.
România: 78.800 cazuri noi de cancer anual (Raport GLOBOCAN 2012).
Timișoara și zona de vest a României: rata peste media națională a afecțiunilor oncologice.

Numele tau: Adresa de e-mail:
La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic
Articol - La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic
La propunerea Minsiterului Sănătății Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național si locuinte a avizat documentația tehnico
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...