Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Legislatie

MAMELE CU MAI MULTI COPII VOR PRIMI INDEMNIZATIE VIAGERA INTRE 600 SI 1.000 LEI

Publicat: / Actualizat: /
MAMELE CU MAI MULTI COPII VOR PRIMI INDEMNIZATIE VIAGERA INTRE 600 SI 1.000 LEI
'Afiș articol "MAMELE CU MAI MULTI COPII VOR PRIMI INDEMNIZATIE VIAGERA INTRE 600 SI 1.000 LEI"
Deputatul PSD, Ninel Peia, a depus, la Camera Deputaților, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizații viagere pentru femeile care au trei sau...
Publicat: / Actualizat:
1.887 vizionări
2
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “MAMELE CU MAI MULTI COPII VOR PRIMI INDEMNIZATIE VIAGERA INTRE 600 SI 1.000 LEI” — Deputatul PSD, Ninel Peia, a depus, la Camera Deputaților, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizații viagere pentru femeile care au trei sau...

trimite

Deputatul PSD, Ninel Peia, a depus, la Camera Deputaților, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizații viagere pentru femeile care au trei sau mai mulți copii, acestea fiind cuprinse între 30 și 50% din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 630 și 1000 lei.

Conform proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulți copii vor primi o indemnizație viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul și medalia de ,,Mamă Eroină”.

Această indemnizație viageră se va actualiza anual în funcție de salariul mediu net pe economie și nu va ține cont de alte venituri pe care familia le obține. De asemenea, această indemnizație va fi neimpozitabilă. Femeile care vor dori această indemnazație viageră vor trebui să facă o cerere scrisă pentru a o primi.

,,Cred că o femeie care naşte, creşte şi se ocupă de educaţia a trei sau mai mulţi copii, poate fi numită Mamă Eroină (...)Statalitatea noastră depinde de numărul populaţiei. Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetăţeni în anul 2050. Să ne gândim la creşterea natalităţii şi cred că este de importanţă naţională pentru a nu dispărea ca popor", a declarat deputatul Ninel Peia.

Întrebat dacă nu se teme că acest proiect ar putea fi văzut ca o măsură populistă, în contextul anului electoral, Peia a explicat că în actuala conjuctură parlamentară a adunat suficient sprijin politic pentru a trece legea.

Soția deputatului Ninel Peia s-ar afla chiar în această situație, pentru că cei doi au împreună trei copii. Deputatul a precizat că îi va cere soției sale să nu solicite această indemnizație, pentru a nu fi considerat conflict de interese.

Totodată, deputatul PSD a spus că se vor aduce amendamente acestui proiect de lege, în așa fel încât și bărbații care sunt singuri, dar care cresc trei sau mai mulți copii, să beneficieze de indemnizație.

Conform ultimei actualizări de la Institutul Național de Statistică, salariul mediu net în luna decembrie 2015 era de 2114 lei.


Numele tau: Adresa de e-mail:
MAMELE CU MAI MULTI COPII VOR PRIMI INDEMNIZATIE VIAGERA INTRE 600 SI 1.000 LEI
Articol - MAMELE CU MAI MULTI COPII VOR PRIMI INDEMNIZATIE VIAGERA INTRE 600 SI 1.000 LEI
Deputatul PSD Ninel Peia a depus la Camera Deputaților un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizații viagere pentru femeile care au trei sau
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...