Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Stiinta

MANA SALVATA DE LA AMPUTARE

Publicat: / Actualizat: /
MANA SALVATA DE LA AMPUTARE
'Afiș articol "MANA SALVATA DE LA AMPUTARE"
,,Şi-a salvat mâna de la amputare prin coaserea de propriul abdomen.’’ Timp de trei săptămâni, Frank Reyes, în vârstă de 87 ani, a stat cu mâna ră...
Publicat: / Actualizat:
533 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “MANA SALVATA DE LA AMPUTARE” — ,,Şi-a salvat mâna de la amputare prin coaserea de propriul abdomen.’’ Timp de trei săptămâni, Frank Reyes, în vârstă de 87 ani, a stat cu mâna ră...

trimite

,,Şi-a salvat mâna de la amputare prin coaserea de propriul abdomen.’’

Timp de trei săptămâni, Frank Reyes, în vârstă de 87 ani, a stat cu mâna rănită cusută sub pielea abdomenului său. El s-a confruntat cu  o rană adâncă în urma unui accident de muncă, iar pentru a evita amputarea mânii rănite, chirurgul, Anthony Echo, de la Spitalul din Houston, Texas, a decis să utilizeze o tehnică deja folosită încă din timpul primului  război mondial cu scopul de a opri cangrena şi de a reconstitui sistemul vascular al mâinii zdrobite.

Momentul accidentării a fost foarte rapid. Frank Reyes se afla sub o remorcă pentru a schimba una dintre roți. Greşeala s-a produs în momentul când pentru o fracțiune de secundă mufa vehiculului a alunecat şi mâna lui Frank a fost prinsă sub vehicul. Acesta a stat timp de trezeci de secunde într-o poziție  îngrozitoare ceea ce a determinat distrugerea atât a pielii, cât şi a tendoanelor mâinii în cauză.

Rănitul când a ajuns la spital a fost imediat preluat, iar medicii au încercat să curețe rana cât mai bine posibil, şi totodată, au încercat să vascularizeze  ceea ce  duce la amputare. În ciuda operației, cangrena s-a răspândit şi  amenință restul mâinii. În plus, lipsa alimentării cu sânge a dus la distrugerea țesuturilor.

Pentru chirurg, singura soluție a fost de a-i folosi abdomenul cu scopul de regenerare a țesuturilor mâinii. Aceasta s-a efectuat printr-o operație în care pacientul  a trăit cu propria mână sub pielea abdomenului. Astfel şi-a salvat mâna care nu mai avea nicio şansă de vindecare. Iar, prin înlocuirea țesuturilor mâinii, medicii chirurgici au lăsat o parte din pielea abdomenului său. Tehnica aceasta utilizată în cazul lui Frank denumită ,,autogrefă’’, este o practică comună în chirurgie pentru a nu exista niciun risc de respingere  de compabilitate.

Cu o ambiție de fier, lui Reyes  nu îi este teamă de nimic chiar dacă este la o vârstă destul de
înaintată. El doreşte să plece în vacanță imediat ce va fi externat deoarece lui nu-i place să fie izolat într-o cameră. ,,Urăsc să fiu închis’’, adaugă Frank Reyes. 
 


Numele tau: Adresa de e-mail:
MANA SALVATA DE LA AMPUTARE
Articol - MANA SALVATA DE LA AMPUTARE
Şi-a salvat mâna de la amputare prin coaserea de propriul abdomen Timp de trei săptămâni Frank Reyes în vârstă de 87 ani a stat cu mâna ră
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...