Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Despre oameni

MARTIN PISTORIUS: 12 ANI AM STAT IN COMA, DAR AM STIUT CE SE INTAMPLA IN JURUL MEU

Publicat: / Actualizat: /
MARTIN PISTORIUS: 12 ANI AM STAT IN COMA, DAR AM STIUT CE SE INTAMPLA IN JURUL MEU
'Afiș articol "MARTIN PISTORIUS: 12 ANI AM STAT IN COMA, DAR AM STIUT CE SE INTAMPLA IN JURUL MEU"
Martin Pistorius a fost diagnosticat cu meningită la vȃrsta de 12 ani. Simptomele care i-au determinat pe doctori să lanseze acest prognostic a fost paraliza...
Publicat: / Actualizat:
698 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “MARTIN PISTORIUS: 12 ANI AM STAT IN COMA, DAR AM STIUT CE SE INTAMPLA IN JURUL MEU” — Martin Pistorius a fost diagnosticat cu meningită la vȃrsta de 12 ani. Simptomele care i-au determinat pe doctori să lanseze acest prognostic a fost paraliza...

trimite

Martin Pistorius a fost diagnosticat cu meningită la vȃrsta de 12 ani. Simptomele care i-au determinat pe doctori să lanseze acest prognostic a fost paralizarea totală a mȃinilor și a picioarelor, incapacitatea de a mai vedea și de a vorbi. Practic, copilul intrase în comă.

Pentru părinți nu a fost ușor să accepte faptul că băiatul lor este într-o stare vegetativă și că niciodată nu se va mai recupera. Așa că au hotărȃt să-l îngrijească la domiciliu.

Timp de 12 ani, familia a crezut că este în comă, pȃnă cȃnd o asistentă medicală a observat că băiatul încearcă să clipească din ochi și a cerut să i se facă din nou o serie de analize.

Medicii și-au dat seama că activitatea neurologică a lui Martin funcționa de mulți ani. Din acel moment, părinții l-au dus să facă kinetoterapie și i-au cumpărat un computer prin intermediul căruia Martin a început să comunice.

Deși, este într-un fotoliu rulant și comunică cu ajutorul computerului, Martin a terminat o facultate prestigioasă, s-a căsătorit, a publicat o carte de memoralistică și are propria sa afacere.

,,Timp de 12 ani am stat în comă, dar am știut ce se întȃmplă în jurul meu. Familia acceptase ce se întȃmplă cu mine. Tata mă îngrijea. Mama intrase în depresie și într-o zi, mi-a zis un lucru îngrozitor, de ce nu mor. Am auzit-o și am înțeles-o deoarece suferea enorm. Nimeni nu a observat că eu eram conștient de ce se întȃmplă, deși eram în stare vegetativă. Consideram că, toată viața mea voi fi singur și nimeni nu va ști că eu sunt prezent, chiar dacă nu mă puteam mișca’’, mărturisește Martin Pistorius.

Numele tau: Adresa de e-mail:
MARTIN PISTORIUS: 12 ANI AM STAT IN COMA, DAR AM STIUT CE SE INTAMPLA IN JURUL MEU
Articol - MARTIN PISTORIUS: 12 ANI AM STAT IN COMA, DAR AM STIUT CE SE INTAMPLA IN JURUL MEU
Martin Pistorius a fost diagnosticat cu meningită la vȃrsta de 12 ani Simptomele care i-au determinat pe doctori să lanseze acest prognostic a fost paraliza
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...