Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Utile

MIOPIA, UNA DINTRE PROBLEMELE SOCIETATII ACTUALE

Publicat: / Actualizat: /
MIOPIA, UNA DINTRE PROBLEMELE SOCIETATII ACTUALE
'Afiș articol "MIOPIA, UNA DINTRE PROBLEMELE SOCIETATII ACTUALE"
Astăzi, problemele de vedere ale oamenilor se adȃncesc din ce ȋn ce mai mult ȋn societatea actuală pentru că  factorii care determină această malad...
Publicat: / Actualizat:
913 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “MIOPIA, UNA DINTRE PROBLEMELE SOCIETATII ACTUALE” — Astăzi, problemele de vedere ale oamenilor se adȃncesc din ce ȋn ce mai mult ȋn societatea actuală pentru că  factorii care determină această malad...

trimite

Astăzi, problemele de vedere ale oamenilor se adȃncesc din ce ȋn ce mai mult ȋn societatea actuală pentru că  factorii care determină această maladie sunt ȋntȃlniți la tot pasul.

Cauzele miopiei care afectează sănătatea ochilor sunt ȋn progres de la an la an: statul excesiv ȋn fața cumputerelor, laptopurilor, tabletelor și a smartphone-urilor, privitul la televizor ore ȋn șir sau stresul cotidian sunt factorii primordialii ai pierderii vederii.

Miopia se intensifică anual, mai ales ȋn rȃndul generațiilor tinere. Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Singapore ne arată faptul că, numai ȋn mediul urban, copiii sub cinci ani au miopie, circa 30% dintre copiii cu vȃrsta de zece ani suferă de această tulburare și numărul tinerilor de peste 15 ani este dublu.
Prin alt studiu se constată că ȋn țările occidentale circa 90% dintre tinerii de liceu au acest diagnostic. E alarmant ceea ce se ȋntȃmplă și de aceea, oamenii nu ezită să vorbească despre subiectul acesta ca despre  unul la nivel global.

Pe lȃnga statul ȋn fața ecranelor digitale care dezvoltă miopia, mai există alți factori cum ar fi: insuficiența luminii naturale atunci cȃnd oamenii lucrează la birou, dar și ereditatea. Se spune că,  ȋn cazul ȋn care unul dintre părinți are probleme de vedere, copilul poate dezvolta din naștere miopia, iar situația este și mai gravă atunci cȃnd ambii părinți poartă ochelari.

Insuficiența luminii naturale este o altă cauză ce duce la miopie căci explică specialiștii că sub soare, retina eliberează efectul de dopamină, ce are un rol important, este ca un mesager chimic ce  trasmite imaginile la creier. În cazul ȋn care nu se ȋndeplinește acest rol, apar problemele de vedere. Oboseala ochilor ȋn fața ecranelor digitale produce o rată și mai mare a ȋmbolnăvirii ochilor.

Astfel, un lucru este sigur, că consecințele apariției maladiei sunt multiple, ȋncepȃnd de la o simplă oboseală și forțare a ochilor prin privitul ecranelor digitale ( computer, laptop, tabletă și smartphone) pȃnă la lipsa luminii naturale atunci cȃnd muncim la birou, fără a discuta de situația eredității ce este inevitabilă ȋn unele cazuri ȋn societatea actuală.
 
Așadar, poate, statul mai mult ȋn aer curat este mai profitabil și mai favorabil pentru sănătatea vederii noastre decȃt izolarea ochilor noștri la ecrane digitale 24 de ore din 24. Protejați-vă ochii, așa aveți grijă de lumina sufletului vostru!

Numele tau: Adresa de e-mail:
MIOPIA, UNA DINTRE PROBLEMELE SOCIETATII ACTUALE
Articol - MIOPIA, UNA DINTRE PROBLEMELE SOCIETATII ACTUALE
Astăzi problemele de vedere ale oamenilor se adȃncesc din ce ȋn ce mai mult ȋn societatea actuală pentru cănbsp factorii care determină această malad
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...