Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Cultura

MUZICIANUL CONTEMPORAN IN SCAUN RULANT CARE A CASTIGAT PARIUL CU VIATA

Publicat: / Actualizat: /
MUZICIANUL CONTEMPORAN IN SCAUN RULANT CARE A CASTIGAT PARIUL CU VIATA
'Afiș articol "MUZICIANUL CONTEMPORAN IN SCAUN RULANT CARE A CASTIGAT PARIUL CU VIATA"
Ezio Bosso este un artist de talie internațională ȋn vȃrstă de 44 de ani din Torino. Este pianist contemporan și dirijor de renume.  El a renunțat l...
Publicat: / Actualizat:
1.834 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “MUZICIANUL CONTEMPORAN IN SCAUN RULANT CARE A CASTIGAT PARIUL CU VIATA” — Ezio Bosso este un artist de talie internațională ȋn vȃrstă de 44 de ani din Torino. Este pianist contemporan și dirijor de renume.  El a renunțat l...

trimite

Ezio Bosso este un artist de talie internațională ȋn vȃrstă de 44 de ani din Torino. Este pianist contemporan și dirijor de renume.  El a renunțat la muzica pop și s-a dedicat muzicii clasice. Acesta s-a afișat ȋn calitate de invitat de onoare  pe scena de la Sanremo ȋn  fața publicului ȋn scaun rulant, ȋn februarie anul acesta, după o absență ȋndelungată din cauza problemelor de sănătate care au apărut ȋn mod paradoxal.

Ȋn 2001, el a suferit o intervenție chirurgicală pe creier pentru ȋnlăturarea unei tumori care oarecum i-a precipitat prin cuvintele sale ,,o istorie de ȋntuneric’’. După ȋndepărtarea tumorii, el a fost diagnosticat cu o boală autoimună ce i-a afectat vorbirea, dar și partea locomotorie și de aceea acum se deplasează ȋntr-un scaun rulant.

Adevărul este că, precum orice om care descoperă că lumea lui va fi alta decȃt ceea ce fusese pȃnă atunci, și pentru Ezio Bosso a fost un șoc și s-a izolat.

,,La un moment dat, am simțit că am pierdut totul, vorbirea, muzica prin care ȋmi trasmiteam emoțiile către public. Am plȃns, luni de zile nu am putut face nimic. Muzica ce reprezinta totul pentru mine nu a mai făcut parte din viața mea. Am descoperit faptul că nu pot exista fără muzica clasică. Însă ȋncet, ȋncet, cu ajutorul familiei și al fanilor care mă așteptau, mi-am dat seama că e doar o perioadă grea prin care trec, iar eu trebuie sa ȋmi schimb felul de a gȃndi”, mărturisește Ezio Bosso.

După instalarea bolii, Ezio nu a mai putut să vorbească, să-și miște mȃinile, dar cu voință și cu ambiție de a-și continua munca de muzician, el nu a renunțat la luptă și a ȋnregistrat de curȃnd un nou album pentru iubitorii de muzică clasică, dar și pentru cei care l-au admirat ȋncă de la debutul său ȋn muzică.

Ezio Bosso a ȋnceput să cȃnte la pian de la vȃrsta de patru ani cu ajutorul mătușii sale,  apoi el a plecat la Viena pentru a studia la acest instrument sub ȋndrumarea unui profesor. La 16 ani a debutat ca solist și dirijor. Ȋn calitate de compozitor a compus ,,Simfonia Londrei’’. De asemenea, i-a scris melodii lui Gabriele Salvatores. A cȃștigat prestigioase premii care l-au consacrat cum ar fi ,,Premiul Green Room’’ din Australia sau ,,Premiul NY’’ din America. Melodiile sale sunt necesare pentru dans ȋn cele mai importante coregrafii: Christopher Wheeldon, Edwaard Lliang sau Rafael Bonchelo.

Astfel, ȋn ciuda faptul că are un diagnostic ce il țintueste ȋn scaun rulant și ȋl ȋmpiedică să pronunțe corect cuvintele, cu o determinare și cu o voință de fier cu scopul de a-și ȋncȃnta publicul, Ezio Bosso continuă să compună muzică clasică și să cȃnte la pian deoarece spune el ,,prin muzică am cȃștigat pariul cu ȋnsăși viața.’’

Numele tau: Adresa de e-mail:
MUZICIANUL CONTEMPORAN IN SCAUN RULANT CARE A CASTIGAT PARIUL CU VIATA
Articol - MUZICIANUL CONTEMPORAN IN SCAUN RULANT CARE A CASTIGAT PARIUL CU VIATA
Ezio Bosso este un artist de talie internațională ȋn vȃrstă de 44 de ani din Torino Este pianist contemporan și dirijor de renumenbsp El a renunțat l
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...