Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Ministerul Sanatatii sau Ministerul NU STIU?

Publicat: / Actualizat: /
Ministerul Sanatatii sau Ministerul NU STIU?
'Afiș articol "Ministerul Sanatatii sau Ministerul NU STIU?"
Rozalina Lapadatu, presedinta Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune povesteste despre "rigurozitatea" din Ministerul Sanatatii: "Ieri am petrecut mai bi...
Publicat: / Actualizat:
821 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Ministerul Sanatatii sau Ministerul NU STIU?” — Rozalina Lapadatu, presedinta Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune povesteste despre "rigurozitatea" din Ministerul Sanatatii: "Ieri am petrecut mai bi...

trimite

Rozalina Lapadatu, presedinta Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune povesteste despre "rigurozitatea" din Ministerul Sanatatii:

"Ieri am petrecut mai bine de 2 ore la MS impreuna cu o pacienta, era inscrisa la audienta cu Ministrul Sanatatii. Prima surpriza a fost cand am ajuns la MS si ni s-a spus ca la audienta participa doar persoana care s-a inscris! Oare ii e teama ministrului ca doi pacienti il vor dovedi? Ca unuia ii face fata, dar doi clar sunt prea multi :).

A doua surpiza a fost ca nu domnul ministru tine audientele si un domn care nu a considerat necesar sa se prezinte. De unde am tras concluzia ca este o persoana celebra/importanta, doar ca eu spre rusinea mea nu-l cunosc. Socializand cu alte persoane pe holurile MS am aflat ca domnul se numeste Iordan Geanta si este consilier al ministrului! Acum daca pacientul este in centru sistemului asta nu inseamna ca si vrei sa te intalnesti cu el pacientul, nu de alta dar daca ti se intampla si tie? Bun deci pacienta mea s-a dus singura la intalnirea cu domnul "nu stim cine e" si i-a expus preobleme ei:

1. Cand poate fi prescris Aubagio (noul tratament oral pentru scleroza multipla) pentru ca ea are reactii adverse foarte urate la interferon si nu mai poate sa-si faca injectii datorita durerilor si starii de rau care tine cam 3 zile.

2. Cand intra la negocieri cost-volum Gilenia, un alt medicament oral pentru SM. Pentru ca bolile autoimune nu prea tin cont de ce vor unii si altii, ele au traseul lor, iar pacientii raspund individualizat la tratament, asa ca e nevoie de cat mai multe medicamente astfel incat medicul sa poate prescrie ce este cu adevarat util pacientului.

3. Asistentele de la diferite spitale din Bucuresti inclusiv de la Institutul de Neurologie, de la Spitalul Bagdasar Arsenie, de la Spitalul Marie-Curie (inca nu e spital regional si nu-si permite sa faca injectii pacientului) refuza sa-i faca injectia invocand motivul ca le este teama ca pacienta sa nu faca reactii advsere. Pai si atunci unde sa-si faca injectia, pe strada sau singura inchisa in casa, ca sa nu deranjeze pe nimeni in caz ca i se face rau? Ei, la spital e complicat, ti se face rau, deranjezi asistenta de la cafea si nici macar nu ai venit cu un pachet de cafea ca sa inlocuiesti pierderile :)

Raspunsurile domnului inlocuitor de ministru au fost:

1. Nu stiu cand este gata protocolul terapeutic, dar cei de la CNAS se ocupa, dar parca e o comisie la minister, dar NU STIU. Sa-l ajutam noi pe domnul care nu stie cu ce se mananca serviciul sau si sa-i spunem ca protocoalele terapeurice se realizeaza de catre comisiile de specialitate ale MS in cazul de fata comisia de neurologie ms.ro - ?pag=10&id=2899...

2. Al doilea NU STIU. Avem toate aprobarile, dar CNAS initieaza negocierile cost-volum cu producatorii, iar MS nu stie nimic in acest sens, pentru ca nu e treaba MS. Pai cum adica daca la punctul 1 unde era treaba MS raspunsul este nu stiu, cum ar fi la punctul 2 alt raspuns?! Doar MS se ocupa de lucruri serioase, nu de medicamentele pacientilor!

3. Ei aici primim un raspuns "exista niste centre de permanenta, cautati pe internet". Pai, domnule fara nume daca era asa simplu nu mai veneam la domnia ta, nu te deranjam si puteai si tu sa-ti faci siesta de dupa-amiaza in liniste. Zau asa si de ce ar vrea sa-i faca injectia la centrele de permanenta? Sunt mai curajoase asistentele de la centrele de permanenta decat asistentele din spitale?

Declarativ, sistemul medical are in centru pacientul, in realitate are in centru doar functionarii diferitelor institutii care nu stiu nici ei de ce sunt acolo, dar clar nu ca sa ajute pacientul.

Ma gandeam, cum ar fi daca in ziua de salariu, domnul nu stiu cum il cheama nu si-ar primi salariul si i s-ar spune NU STIU!"

Numele tau: Adresa de e-mail:
Ministerul Sanatatii sau Ministerul NU STIU?
Articol - Ministerul Sanatatii sau Ministerul NU STIU?
Rozalina Lapadatu presedinta Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune povesteste despre rigurozitatea din Ministerul Sanatatii Ieri am petrecut mai bi
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...