Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru: Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor

Publicat: / Actualizat: /
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru: Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor
'Afiș articol "Ministrul Muncii, Dragos Pislaru: Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor"
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție sus...
Publicat: / Actualizat:
636 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Ministrul Muncii, Dragos Pislaru: Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor” — Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție sus...

trimite

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție susțin internarea în spitale a copiilor mai mici de 14 ani, împreună cu unul dintre părinți, dacă se solicită acest lucru.

“Copiii internați în spitale au nevoie de părinții lor. Mai ales când vorbim despre cei mici, care depind de mamele lor. Dreptul copilului la siguranța și la protecția oferite de familie este un drept indiscutabil, ba chiar o parte extrem de importantă a procesului de vindecare.” a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Reacția ministrului Pîslaru vine în contextul apariției mai multor articole în mass-media legate de refuzul unor unități sanitare de a permite internarea mamelor alături de copiii lor, de vârste foarte mici.

Ce prevede legislația în vigoare

Ordinul ministrului sănătății nr 284/2012 prevede, în cazul copiilor internaţi în secţiile sau compartimentele de terapie intensivă, „prezenţa cu caracter permanent a unuia dintre părinţi”, dacă se solicită acest lucru.

De asemenea, în cazul copiilor până la 14 ani, care sunt internaţi în oricare dintre secţiile sau compartimentele unei unități sanitare, se acceptă prezenţa unui aparţinător permanent, dacă se solicită acest lucru, iar între 14 şi 18 ani este nevoie de acordul şefului de secţie sau al coordonatorului de compartiment.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru: Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor
Articol - Ministrul Muncii, Dragos Pislaru: Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor
Ministerul Muncii Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție sus
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...