Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

NOI ABILITATI PENTRU COPIII CU AUTISM

Publicat: / Actualizat: /
NOI ABILITATI PENTRU COPIII CU AUTISM
'Afiș articol "NOI ABILITATI PENTRU COPIII CU AUTISM"
Copiii diagnosticați cu autism sunt cei care au o tulburare patologică caraterizată prin pierderea  contactului psihic cu realitatea și trăirea intens...
Publicat: / Actualizat:
1.564 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “NOI ABILITATI PENTRU COPIII CU AUTISM” — Copiii diagnosticați cu autism sunt cei care au o tulburare patologică caraterizată prin pierderea  contactului psihic cu realitatea și trăirea intens...

trimite

Copiii diagnosticați cu autism sunt cei care au o tulburare patologică caraterizată prin pierderea  contactului psihic cu realitatea și trăirea intensă cu viața interioară. Astfel încât copiii autiști au nevoie de dragostea și de protecția totală a părinților. În același timp, familia trebuie să includă permanent obiceiuri și să găsească tot felul de factori care să ducă la echilibrarea și la îmbunătățirea sănătății micuților.
 
Părinții unei fetițe cu autism, în vârstă de nouă ani, au găsit o soluție ingenioasă cu care copila lor să se simtă în largul său atunci când întâlnește un străin sau întâmpină o situație necunoscută, aceea de a implementa un sistem de formare auto-gestionare așa încât Abby ar putea să învețe să suporte mai ușor întâlnirea cu adulții. La doar o lună de la introducerea programului de auto-gestionare, părinții au observat  o îmbunătățire la echilibrul psihic al fetiței lor, Abby.

Intervenția aceasta a programului de formare auto-gestionare asigură familiei faptul că micuța în cauză poate fi mai linistită și tototadată, îi protejează interesele esențiale ale acesteia de a învăța noi aptitudini cum ar fi comunicarea. Familia lui Abby a pus în aplicare printr-un studiu un sistem de auto-înregistrare întrucât să urmărească comportamentele copilului. De fiecare dată când Abby implementa o nouă abilitate cum ar fi: desenatul sau coloratul unor flori, având o camera de filmat în față, părinții ei o încurajau și o răsplăteau cu câte un cub de ciocolată. O altă strategie ce ține de studiu este că într-o manieră degajată, ea să salute adulții, iar ca răsplată să primească o îmbrățișare de la mama sa.
 
Rezultatele studiului au arătat că strategia auto-gestionare  a acestor comportamente la copiii autiști, pentru echilibrarea și îmbunătățirea sănătății acestora, au crescut de la 72% la 92%, iar, elementul primordial a fost părintele pentru că el a fost cel care s-a implicat totalemente pentru a-l ajuta pe copil să facă progrese.

Încet, încet, cu ajutorul acestui studiu facem un pas util spre dezvoltarea intervenției sigure, în care fiecare familie, ce are un copil autist, pune în aplicare ușor la domiciliu aptitudinile sociale.

Este o metodă de predare a abilităților copiilor cu autism și totodată, una de antrenare a limbajului și a interacțiunii sociale.

hussmanautism.org - ...

Numele tau: Adresa de e-mail:
NOI ABILITATI PENTRU COPIII CU AUTISM
Articol - NOI ABILITATI PENTRU COPIII CU AUTISM
Copiii diagnosticați cu autism sunt cei care au o tulburare patologică caraterizată prin pierdereanbsp contactului psihic cu realitatea și trăirea intens
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...