Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Social

NOI REGULI PRIVIND INDEMNIZATIA LUNARA PENTRU CRESTEREA COPIILOR

Publicat: / Actualizat: /
NOI REGULI PRIVIND INDEMNIZATIA LUNARA PENTRU CRESTEREA COPIILOR
'Afiș articol "NOI REGULI PRIVIND INDEMNIZATIA LUNARA PENTRU CRESTEREA COPIILOR"
Persoanele care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe activități vor beneficia de concediu și de indemnizația pentru creșterea ...
Publicat: / Actualizat:
617 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “NOI REGULI PRIVIND INDEMNIZATIA LUNARA PENTRU CRESTEREA COPIILOR” — Persoanele care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe activități vor beneficia de concediu și de indemnizația pentru creșterea ...

trimite

Persoanele care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe activități vor beneficia de concediu și de indemnizația pentru creșterea copilului pe baza documentelor care dovedesc suspendarea a cel puțin uneia dintre activități, potrivit unei Hotărâri aprobate astăzi de Guvern. Actul normativ modifică și completează normele metodologice de aplicare a OUG nr 11/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

De asemenea, Hotărârea aprobată stipulează explicit condițiile în care părinții care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului pot realiza, concomitent, venituri supuse impozitării de până la 3.000 lei anual, limită stabilită prin Legea 126/2014 (pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 11/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului).

Astfel, în perioada concediului pentru îngrijirea copilului, persoana care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului poate realiza venituri supuse impozitului până la limita de 3.000 lei anual prin desfășurarea efectivă a unei activități, cu condiția ca activitatea care a stat la baza stabilirii dreptului la indemnizație să rămână întreruptă/suspendată. În situația în care ambii părinți solicită succesiv dreptul la concediu și indemnizație pentru creșterea copilului, limita de venituri de 3.000 lei pe care o pot realiza anual concomitent cu primirea indemnizației, se aplică fiecăruia, în funcție de opțiunea de concediu.

Persoanele care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului, în cazul în care depășesc limita veniturilor anuale de 3.000 lei obținute ca urmare a desfășurării unor activități, au obligația să depună la primărie o notificare în acest sens, care va fi transmisă agenției teritoriale,  iar aceasta va verifica respectarea limitei de venituri. În cazul în care persoanele care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului realizează venituri peste limita de 3.000 lei anual, indemnizația pentru creșterea copilului se consideră a fi acordată necuvenit și se recuperează în condițiile legii.

Un alt element de noutate adus de Hotărârea de Guvern constă în faptul că, în cazul în care apare o situație de natură să genereze un nou drept, la stabilirea bazei de calcul a indemnizației pentru creșterea copilului vor fi luate în considerare și veniturile realizate pe perioada concediului de îngrijire a copilului în limita a 3.000 lei anual.

 

Numele tau: Adresa de e-mail:
NOI REGULI PRIVIND INDEMNIZATIA LUNARA PENTRU CRESTEREA COPIILOR
Articol - NOI REGULI PRIVIND INDEMNIZATIA LUNARA PENTRU CRESTEREA COPIILOR
Persoanele care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe activități vor beneficia de concediu și de indemnizația pentru creșterea
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...