Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

OBEZITATEA LA ADOLESCENTA POATE AVEA EFECTE NEGATIVE LA VARSTA ADULTA

Publicat: / Actualizat: /
OBEZITATEA LA ADOLESCENTA POATE AVEA EFECTE NEGATIVE LA VARSTA ADULTA
'Afiș articol "OBEZITATEA LA ADOLESCENTA POATE AVEA EFECTE NEGATIVE LA VARSTA ADULTA"
Adolescenții supraponderali pot suferi efecte ireversibile asupra densității osoase la vârsta adultă, potrivit unui studiu ce urmează să fie prezentat la...
Publicat: / Actualizat:
1.501 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “OBEZITATEA LA ADOLESCENTA POATE AVEA EFECTE NEGATIVE LA VARSTA ADULTA” — Adolescenții supraponderali pot suferi efecte ireversibile asupra densității osoase la vârsta adultă, potrivit unui studiu ce urmează să fie prezentat la...

trimite

Adolescenții supraponderali pot suferi efecte ireversibile asupra densității osoase la vârsta adultă, potrivit unui studiu ce urmează să fie prezentat la congresul anual al Societății de Radiologie din America de Nord (RSNA), menṭioneazắ EFE.

Obezitatea
în timpul  adolescenței este asociată cu o serie de consecinṭe printre care se enumără bolile cardiovasculare și diabetul.

În cadrul studiului, cercetắtorii iau în calcul maniera în care greutatea excesivắ poate afecta  structura osoasă.

'Despre obezitate s-a crezut anterior că protejează sănătatea oaselor, însă studiile recente au evidențiat o înmulțire a cazurilor de fracturi ale antebrațului în cazul adulților tineri', arată autoarea cercetării, Miriam A. Bredella, specialistă în radiologie la Spitalul General din Massachusetts și profesor asociat de radiologie la Harvard Medical School din Boston.
Pentru a afla legătura dintre obezitatea în cazul adolescenților și structura osoasă, echipa condusă de Bredella a studiat 23 de adolescenți supraponderali, cu o vârstă medie de 17 ani și cu greutate de 44 kg.

Studiul a ajuns la concluzia cắ tinerii care au o cantitate mare de grăsime viscerală și o masă musculară scăzută au un risc mare de slăbire a structurii osoase.

Potrivit Centrului pentru  Controlul și Prevenirea pentru Bolilor (CDC) din Statele Unite, cazurile de obezitate în rândul adolescenților s-a triplat în ultimii 30 de ani. Se estimează că peste o treime dintre copiii și adolescenții din această țară sunt supraponderali și obezi.


Numele tau: Adresa de e-mail:
OBEZITATEA LA ADOLESCENTA POATE AVEA EFECTE NEGATIVE LA VARSTA ADULTA
Articol - OBEZITATEA LA ADOLESCENTA POATE AVEA EFECTE NEGATIVE LA VARSTA ADULTA
Adolescenții supraponderali pot suferi efecte ireversibile asupra densității osoase la vârsta adultă potrivit unui studiu ce urmează să fie prezentat la
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...