Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Legislatie

ONGurile ar putea beneficia de 525 de milioane de euro

Publicat: / Actualizat: /
ONGurile ar putea beneficia de 525 de milioane de euro
'Afiș articol "ONGurile ar putea beneficia de 525 de milioane de euro"
Legea Sponsorizarii si Codul Fiscal permit societatilor comerciale sa directioneze pana la 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale – in...
Publicat: / Actualizat:
1.121 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “ONGurile ar putea beneficia de 525 de milioane de euro” — Legea Sponsorizarii si Codul Fiscal permit societatilor comerciale sa directioneze pana la 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale – in...

trimite

Legea Sponsorizarii si Codul Fiscal permit societatilor comerciale sa directioneze pana la 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale – in limita a 0,3% din cifra de afaceri – suma ce se scade din impozitul pe profit de plata.

Suma estimata anual este pana la 525 de milioane de Euro, bani ce ar putea fi directionati catre organizatiile neguvernamentale din Romania. In prezent, doar 22% din aceste fonduri ajung la potentialii beneficiari.

Fundatia HOSPICE Casa Sperantei si AlTreileaSector.ro, in parteneriat cu EY Romania, au organizat un eveniment de presa pentru a prezenta cifre concrete in ceea ce priveste utilizarea Legii Sponsorizarii.

Conform datelor ANAF, in 2013, 191.691 de societati comerciale au inregistrat profit in Romania. Daca toate acestea ar fi directionat catre sectorul non-profit suma maxima prevazuta de lege - pana la 2,3 miliarde de Lei  (525 milioane de Euro) - ar fi sustinut domenii cheie, deficitare in prezent, precum sanatatea, mediul si educatia. Totusi, doar 16% dintre companii (30.651) au ales sa faca sponsorizari, valoarea totala fiind de 523 milioane de Lei, adica doar 22% din potentialul maxim.

Pentru ultimii 3 ani, tendinta sponsorizarilor este usor crescatoare, numarul companiilor care au folosit legea crescand de la 29.317 in 2011, la 30.651 in 2013, adica o crestere de la 13% la 16% din totalul companiilor care ar fi putut directiona fonduri in anii respectivi.

“Aceasta facilitate este prevazuta de legislatia fiscala de ani buni, dar, din pacate, fiind prea putin popularizata nu este exploatata la potentialul maxim. Desi intial a fost introdusa in legislatie cu scopul de a sprijini activitatea sportiva, ea are o sfera de aplicare mai larga, companiile putand alege sa sponsorizeze o gama exstinsa de activitati non-profit sau sa ofere burse private. Rolul nostru e sa facem cunoscuta aceasta posibilitate si sa oferim sprijin tuturor celor care doresc sa faca uz de ea”, a explicat Gabriel Sincu, Tax Executive Director EY Romania.

Ernst&Young (EY) a realizat un studiu intitulat „Cum poţi schimba Romania in bine cu 525 de milioane de euro?“ 


Numele tau: Adresa de e-mail:
ONGurile ar putea beneficia de 525 de milioane de euro
Articol - ONGurile ar putea beneficia de 525 de milioane de euro
Legea Sponsorizarii si Codul Fiscal permit societatilor comerciale sa directioneze pana la 20 din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale in
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...