Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI, GABRIELA FIREA, PROMITE PUBLIC SPRIJIN PENTRU CENTRU DE REABILITARE AL NEVAZATORILOR

Publicat: / Actualizat: /
PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI, GABRIELA FIREA, PROMITE PUBLIC SPRIJIN PENTRU CENTRU DE REABILITARE AL NEVAZATORILOR
'Afiș articol "PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI, GABRIELA FIREA, PROMITE PUBLIC SPRIJIN PENTRU CENTRU DE REABILITARE AL NEVAZATORILOR"
Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit, la sediul Municipalităţii, cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, ca urmare a solicit
Publicat: / Actualizat:
1.013 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI, GABRIELA FIREA, PROMITE PUBLIC SPRIJIN PENTRU CENTRU DE REABILITARE AL NEVAZATORILOR” — Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit, la sediul Municipalităţii, cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, ca urmare a solicit

trimite

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit, la sediul Municipalităţii, cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, ca urmare a solicitării venite din partea acestora privind finalizarea Centrului Social şi de Reabilitare pentru nevăzători.

Solicitarea făcută de preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Tudorel Tupilusi, vine în contextul în care, în prezent, în România nu există un astfel de centru destinat persoanelor cu această dizabilitate. 

,,Vreau să vă asigur de tot sprijinul meu şi de tot sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.  Persoanele nevăzătoare sunt în atenţia noastră, aşa cum sunt toate persoanele cu dizabilităţi din Capitală. Astfel, doresc ca împreună să identificăm cele mai bune soluţii pentru a le sprijini. Referitor  la solicitarea dumneavoastră, este necesar în primul rând să identificăm soluţiile legale pentru finalizarea construcţiei acestui centru pentru nevăzători. Ulterior, vom supune spre aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect de hotărâre în acest sens’’, a declarat edilul șef al Capitalei, Gabriela Firea.

Viitorul centru pentru persoanele nevăzătoare se adresează în special celor care îşi pierd vederea la vârsta adultă. Procesul de reabilitare presupune recuperarea psihologică, readaptarea la mediul înconjurător, la instrumentele şi echipamentele de lucru specifice, refacerea deprinderilor de viaţă cotidiană, adesea chiar recalificarea profesională.

Proiectul Centrului Social şi de Reabilitare presupune servicii corespunzătoare tuturor etapelor reabilitării. În prezent, aceste servicii nu sunt oferite de nici o altă instituţie din România.

Acum, în România, există peste 100 de mii de persoane cu deficiență vizuală.


Numele tau: Adresa de e-mail:
PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI, GABRIELA FIREA, PROMITE PUBLIC SPRIJIN PENTRU CENTRU DE REABILITARE AL NEVAZATORILOR
Articol - PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI, GABRIELA FIREA, PROMITE PUBLIC SPRIJIN PENTRU CENTRU DE REABILITARE AL NEVAZATORILOR
Primarul General Gabriela Firea s-a întâlnit la sediul Municipalităţii cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România ca urmare a solicit
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...