Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

PRIMUL TRANSPLANT DE CAP DIN LUME

Publicat: / Actualizat: /
PRIMUL TRANSPLANT DE CAP DIN LUME
'Afiș articol "PRIMUL TRANSPLANT DE CAP DIN LUME"
O echipă de cercetători condusă de profesorul Ren Xiaoping de la Universitatea de Medicină din Harbin (China) ȋmpreună cu renumitul neurochirurg Sergio Ca...
Publicat: / Actualizat:
4.270 vizionări
3
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “PRIMUL TRANSPLANT DE CAP DIN LUME” — O echipă de cercetători condusă de profesorul Ren Xiaoping de la Universitatea de Medicină din Harbin (China) ȋmpreună cu renumitul neurochirurg Sergio Ca...

trimite

O echipă de cercetători condusă de profesorul Ren Xiaoping de la Universitatea de Medicină din Harbin (China) ȋmpreună cu renumitul neurochirurg Sergio Canavero, care a efectuat o grefare asemănătoare la șoareci, au realizat un transplant de cap viu de maimuță pe corpul alteia ȋn stare de reanimare.

Succesul a fost unul realemente remarcabil deoarece maimuța a fost menținută ȋn viață timp de 20 de ore. Nu a supraviețuit mai mult timp după intervenția chirurgicală din motive etice. Aceste legi etice se referă la faptul că este interzis păstrarea, dincolo de un anumit interval de timp  a unui animal ȋn astfel de condiții de experimentare. Reușita oamenilor de știință dă dovadă că transplantul de cap poate fi efectuat ȋn siguranță și la om ȋn viitorul apropiat, mai exact ȋn 2017. Această procedură poate fi un remediu de vindecare pentru persoanele cu dizabilități, mai concret, pentru acelea care se confruntă de mulți ani cu paralizie cerebrală.

,,Este o adevărată victorie pentru umanitate. Un transplant de cap la om pe un corp aflat ȋn moarte cerebrală ar readuce la viață funcționarea totală a persoanelor care suferă de paralizie sau care au un diagnostic ȋnrudit cu aceasta“, spune entuziasmat Sergio Canavero, savurȃnd momentul de reușită a intervenției din China, după ce a fost criticat pe marginea subiectului o perioadă ȋndelungată.

Practic, este un proiect  gȃndit ȋncă de acum trei ani de Sergio Canavero care prin anunțul său a creat un amalgam de discuții mai degrabă pe problematica etică decȃt pe cea tehnică.

Este o procedură chirurgicală inovatoare inspirată din opera doctorului american Robert White care a ȋncercat experimentul ȋn 1970, iar Canavero a revizuit tehnica chirurgicală. Metoda din 1970 era aceea de a ȋndepărta inițial capul unui corp și apoi să unească măduva spinării corpului - donator cu cea a capului – destinatar.

Ȋn modul acesta, Canavero aplică o nouă metodă: aceea de a uni fibrele nervoase atȃt ale donatorului cȃt și ale primitorului legate cu proprietăți de polietilen glicol (PEG), o substanță care produce fuziunea fibrelor nervoase (axoni). Acțiunea ajută la reconectare și la protejare a creierului.

,,Scopul nostru este de a demonstra că putem proteja creierul prin această tehnică”, afirmă profesorul Ren Xiaoping.

Echipa de cercetători nu se oprește aici. Drept dovadă că, deja, un pacient rus ȋn vȃrstă de 30 de ani, Valery Spriridonov, cu un diagnostic destul de grav a hotărȃt să se ofere voluntar cu scopul de a primi un nou organism. Cu toate acestea, răspunsul excepțional va fi destul de costisitor. Ȋntre timp,  medicii din Vietnam s-au oferit să găzduiască transplanturile viitoare. Primul de acest gen  ar putea avea loc la sfȃrșitul anului 2017.

Material video YouTube video


&feature=youtu.be">aici...

Numele tau: Adresa de e-mail:
PRIMUL TRANSPLANT DE CAP DIN LUME
Articol - PRIMUL TRANSPLANT DE CAP DIN LUME
O echipă de cercetători condusă de profesorul Ren Xiaoping de la Universitatea de Medicină din Harbin China ȋmpreună cu renumitul neurochirurg Sergio Ca
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...