Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Legislatie

Plumb: Copiii din familiile defavorizate ar putea primi, de la 1 ianuarie 2016, un tichet social pentru gradinita

Publicat: / Actualizat: /
Plumb: Copiii din familiile defavorizate ar putea primi, de la 1 ianuarie 2016, un tichet social pentru gradinita
'Afiș articol "Plumb: Copiii din familiile defavorizate ar putea primi, de la 1 ianuarie 2016, un tichet social pentru gradinita"
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, susține că, începând cu data de 1 ianuarie 2016, un număr de 111.000 de copii din familiile defavorizate, cu vârste cuprin...
Publicat: / Actualizat:
926 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Plumb: Copiii din familiile defavorizate ar putea primi, de la 1 ianuarie 2016, un tichet social pentru gradinita” — Ministrul Muncii, Rovana Plumb, susține că, începând cu data de 1 ianuarie 2016, un număr de 111.000 de copii din familiile defavorizate, cu vârste cuprin...

trimite

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, susține că, începând cu data de 1 ianuarie 2016, un număr de 111.000 de copii din familiile defavorizate, cu vârste cuprinse între trei și șase ani, ar putea primi un tichet social, în valoare de 50 de lei pe lună, pentru a putea merge la grădiniță.

 "Intrând în casele unde avem copii cu vârstele cuprinse între 3 și 6 ani și care provin din familii defavorizate, care nu au posibilitatea de a merge la grădiniță, s-a făcut o inițiativă legislativă plecând de la acest proiect pilot care prevede ca fiecărui copil care provine din familii defavorizate să i se acorde un tichet social de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniță", a declarat, marți, la Parlament, Rovana Plumb.

Ea a precizat că tichetul social va fi acordat pentru 111.000 de copii care provin din familiile defavorizate, are un impact bugetar de 39 milioane de lei pe an și se dorește introducerea lui de la 1 ianuarie 2016.

"Acest tichet social se dă sub forma unui voucher care nu va putea fi transformat în bani, cu el se vor putea cumpăra alimente, hăinuțe, jucării sau rechizite pentru acești copii care provin din familiile defavorizate. Tichetul are valoarea de 50 de lei pe lună. Vor primi copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat", a explicat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a arătat că acordarea tichetului social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță.

"Acordarea acestui tichet social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță, iar absențele motivate pot fi făcute numai pe o perioadă de 50% din timpul lunii în care aceștia merg la grădiniță", a explicat Plumb.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți deputați PSD și ALDE și este susținut de Guvern.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Plumb: Copiii din familiile defavorizate ar putea primi, de la 1 ianuarie 2016, un tichet social pentru gradinita
Articol - Plumb: Copiii din familiile defavorizate ar putea primi, de la 1 ianuarie 2016, un tichet social pentru gradinita
Ministrul Muncii Rovana Plumb susține că începând cu data de 1 ianuarie 2016 un număr de 111000 de copii din familiile defavorizate cu vârste cuprin
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...