Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Povestea unei supravietuitoare

Publicat: / Actualizat: /
Povestea unei supravietuitoare
'Afiș articol "Povestea unei supravietuitoare"
La vârsta de 9 ani Huyen “Kiki” Vo a suferit arsuri pe corp, pe o suprafață  de 85%, în urma unui incendiu ce a avut loc în propria casă, care i-...
Publicat: / Actualizat:
1.041 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Povestea unei supravietuitoare” — La vârsta de 9 ani Huyen “Kiki” Vo a suferit arsuri pe corp, pe o suprafață  de 85%, în urma unui incendiu ce a avut loc în propria casă, care i-...

trimite

La vârsta de 9 ani Huyen “Kiki” Vo a suferit arsuri pe corp, pe o suprafață  de 85%, în urma unui incendiu ce a avut loc în propria casă, care i-a curmat viața mamei sale. De-a lungul anilor Vo a trecut prin mai mult de 25 de operații, dar în ciuda durerii fizice și emoționale suferite, a găsit o cale să răzbească.

În septembrie, Vo și fotograful Krysada Binly Panusith Phounsiri, cunoscut ca și “Binly”,  au făcut echipă pentru o serie de fotografii intime, iar rezultatele au fost incredibile. Vo nu mai pozase niciodată în această postură și a recunoscut că a fost plăcut surprinsă în momentul în care a văzut imaginile.

“Prima mea reacție a fost, “Wow, cât de crud,” a mărturisit Vo pentru The Mighty. “Am aceste cicatrici de când eram copil, dar întotdeauna le-am considerat ca fiind parte din mine. Oricum, faptul că le-am văzut în fotografii a fost șocant.”

După ce a trecut de șocul inițial, fotografiile au ajutat-o să  simtă un puternic sentiment de motivație.

“Principalul meu scop este să îmi depășesc propriile temeri și să redefinesc frumusețea în așa fel încât aceasta să fie văzută dincolo de propriile nesiguranțe. Oricine are complexe. Aș minti dacă aș spune că am încredere totală în mine în fiecare zi. Dar cu siguranță pot spune că mă simt mai puternică pe zi ce trece pentru că îmi doresc să ies din zona de confort și să-mi provoc mintea și sufletul să fie mai îndrăznețe. Și asta sper să-i motiveze și pe cei care-mi citesc povestea.”

Tatuajul lui Vo, ce reprezintă un phoenix, a avut un rol important în recuperarea și pozitivitatea ei.
“Phoenix-ul reprezintă renașterea, explică ea. Renașterea din cenușă. Cred că sunt reîncarnarea unui phoenix în această viață. De câte ori am nevoie de o încurajare, mă uit în oglindă sau în fotografii pentru a-mi aduce aminte de propria ambiție de care am avut nevoie pentru a-mi depăși durerea și a răzbi până în ziua de azi. Phoenix-ul mă face să mă simt de neoprit.”

A scris pe blogul personal că cicatricile o făceau să-și pună sub semnul întrebării propria valoare și atractivitate sexuală, și pentru o lungă perioadă de timp a crezut că nu este demnă de afecțiune și dragoste. “Nu mă simțeam frumoasă. Îmi aduc aminte că în timpul școlii și mai apoi în anii de studenție purtam haine lungi, și părul peste față pentru a-mi ascunde cicatricile. Nu mult după vârsta de 18 ani, moment în care am început facultatea, mi s-a schimbat radical mentalitatea.”
“Această ședință foto a fost o provocare personală. M-a ajutat să-mi accept sexualitatea, vulnerabilitatea, puterea și tot ce empatizează cu un supraviețuitor al unui incendiu. Sper din suflet ca prin fotografiile și povestea mea să vă găsiți puterea și să vă  provocați propriile percepții.”
În ceea ce privește sfaturile pentru supraviețuitorii incendiilor, Vo a spus: “Nu vă auto-catalogați drept victime. Nu veți putea trece peste durere sau traumă dacă nu lăsați acest lucru însăși să vă vindece. Va dura un timp, iar asta este complet în regulă. Cu cât rămânem mai mult blocați pe ce nu putem schimba, cu atât mai mult ne vom priva de fericire.”

Sursa:

Numele tau: Adresa de e-mail:
Povestea unei supravietuitoare
Articol - Povestea unei supravietuitoare
La vârsta de 9 ani Huyen Kiki Vo a suferit arsuri pe corp pe o suprafațănbsp de 85 în urma unui incendiu ce a avut loc în propria casă care i-
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...