Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Proiect de HG privind acordarea tichetelor sociale pentru gradinita, in dezbatere publica pe site ul MMFPSPV

Publicat: / Actualizat: /
Proiect de HG privind acordarea tichetelor sociale pentru gradinita, in dezbatere publica pe site ul MMFPSPV
'Afiș articol "Proiect de HG privind acordarea tichetelor sociale pentru gradinita, in dezbatere publica pe site ul MMFPSPV"
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică, în data de 15 iulie, proiectul de Hotărâre a Guv...
Publicat: / Actualizat:
690 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Proiect de HG privind acordarea tichetelor sociale pentru gradinita, in dezbatere publica pe site ul MMFPSPV” — Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică, în data de 15 iulie, proiectul de Hotărâre a Guv...

trimite

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică, în data de 15 iulie, proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr 48/2015 privind stimularea participării copiilor provenind din familii defavorizate în învățământul preșcolar și a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniță.

Pe lângă necesitatea asigurării coerenței și uniformității de aplicare și interpretare a reglementărilor actuale, demersul are ca scop îmbunătățirea și simplificarea modului de acordare a stimulentului educațional, astfel încât toți copiii din învățământul preșcolar care provin din familii eligibile, inclusiv cei cu dizabilități sau dificultăți de învățare, să beneficieze de acest program.

Conform prevederilor Legii nr 2/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, proiectul de act normativ va fi afișat pe pagina  web a MMFPSPV, spre consultare, între 15 iulie și  26 august 2016, iar propunerile și observațiile sunt așteptate, la adresa dezbateri@mmuncii.ro, timp de 10 zile de la postare, adică până în data de 24 iulie 2016.

Acesta poate fi consultat la adresa:

mmuncii.ro - j33 mmuncii.ro - j33

Informații suplimentare:

Anul trecut, în data de 2 noiembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr 48 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

În 19 ianuarie 2016, a fost adoptată HG nr 5/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr 48/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă.

Din aplicarea practică a prevederilor celor două acte normative a rezultat necesitatea unor modificări pentru a stimula participarea unui număr cât mai mare de copii provenind din familii defavorizate la învățământul preșcolar.

Astfel, prin OUG nr 4 din 11 mai 2016 a fost modificat articolului 2 din Legea nr.248/2015, în sensul eliminării restricțiilor referitoare la vârsta copilului. Acestea limitau accesul în program atât al copiilor sub vârsta de 3 ani, cât și a celor peste 6 ani sau al copiilor cu dizabilități și/sau dificultăți de învățare, care pot continua procesul educațional în învățământul preșcolar până la împlinirea vârstei de 8 ani.

În acest context, pentru punerea în aplicare a tuturor acestor prevederi este necesară actualizarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr 48/2015.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Proiect de HG privind acordarea tichetelor sociale pentru gradinita, in dezbatere publica pe site ul MMFPSPV
Articol - Proiect de HG privind acordarea tichetelor sociale pentru gradinita, in dezbatere publica pe site ul MMFPSPV
Ministerul Muncii Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a lansat în dezbatere publică în data de 15 iulie proiectul de Hotărâre a Guv
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...