Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Protocol de cooperare intre Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii, privind Programul Sanatate pentru sate

Publicat: / Actualizat: /
Protocol de cooperare intre Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii, privind Programul Sanatate pentru sate
'Afiș articol "Protocol de cooperare intre Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii, privind Programul Sanatate pentru sate"
La începutul lunii septembrie 2015, în Salonul Teoctist Patriarhul din Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Domnul Ministru Ni...
Publicat: / Actualizat:
811 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Protocol de cooperare intre Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii, privind Programul Sanatate pentru sate” — La începutul lunii septembrie 2015, în Salonul Teoctist Patriarhul din Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Domnul Ministru Ni...

trimite

La începutul lunii septembrie 2015, în Salonul Teoctist Patriarhul din Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Domnul Ministru Nicolae Bănicioiu au semnat un Protocol de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii, privind Programul „Sănătate pentru sate”.

Protocolul a fost încheiat cu scopul organizării unor acţiuni medicale umanitare, care au drept beneficiari persoanele defavorizate din mediul rural, adică: persoane cu vârstă înaintată, persoane cu statut socio-economic scăzut, persoane cu dizabilităţi, nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educaţional redus, cazuri sociale.

În acest scop, cele două instituții cooperează pentru facilitarea accesului la asistenţă medicală a beneficiarilor menţionaţi mai sus, din mediul rural şi din localităţile izolate. Aceste activităţi se vor desfăşura pe bază de voluntariat şi vor urmări creşterea gradului de conştientizare şi implicare în acţiuni de prevenire şi combatere a practicilor care dăunează sănătăţii.

Grupul de voluntari va fi constituit din medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar care frecventează slujbele de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Programul „Sănătate pentru sate” va funcţiona, într-o primă etapă, de câteva luni, ca proiect pilot în zonele care aparţin administrativ de Arhiepiscopia Bucureştilor, respectiv: judeţul Prahova, judeţul Ilfov şi Municipiul Bucureşti, urmând a fi extins ulterior, în funcţie de rezultatele obţinute, la nivel naţional.

Toate resursele umane, financiare şi logistice necesare executării  prezentului proiect sunt puse la dispoziţie de grupul medicilor voluntari şi nu afectează bugetul Ministerului Sănătăţii.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Protocol de cooperare intre Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii, privind Programul Sanatate pentru sate
Articol - Protocol de cooperare intre Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii, privind Programul Sanatate pentru sate
La începutul lunii septembrie 2015 în Salonul Teoctist Patriarhul din Reşedinţa Patriarhală Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Domnul Ministru Ni
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...