Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Despre oameni

ROB SUMMERS IN LUPTA CU DIZABILITATEA

Publicat: / Actualizat: /
ROB SUMMERS IN LUPTA CU DIZABILITATEA
'Afiș articol "ROB SUMMERS IN LUPTA CU DIZABILITATEA"
Rob Summers din Oregon, a mărturisit că atunci când a stat pe picioarele sale fără niciun sprijin a fost un moment unic. Acum, el se poate deplasa fără n...
Publicat: / Actualizat:
1.015 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “ROB SUMMERS IN LUPTA CU DIZABILITATEA” — Rob Summers din Oregon, a mărturisit că atunci când a stat pe picioarele sale fără niciun sprijin a fost un moment unic. Acum, el se poate deplasa fără n...

trimite

Rob Summers din Oregon, a mărturisit că atunci când a stat pe picioarele sale fără niciun sprijin a fost un moment unic. Acum, el se poate deplasa fără nicio problemă după ce a paralizat în urma unui accident de mașină care putea să-i curme viața.

Pacientul în cauză a fost jucător de baschet, iar până acum nouă ani a făcut parte dintr-o echipă renumită care a câştigat College Word Series. În aceea vară, a fost lovit puternic  la coloana vertebrală în accidentul rutier, în urma căruia a paralizat de la brâu în jos.

Medicii i-au implantat în mod chirurgical şasesprezece electrozi în şira spinării. Iar după  operație, Rob s-a antrenat zi de zi în încercarea de a sta în picioare şi de a merge în timp ce impulsurile electrice erau trasmise în coloana vertebrală.

Cu ajutorul tratamentului, în doar câteva zile a reuşit să stea cu un sprijin în echilibru, şi în cele din urmă, să-şi controleze  atât picioarele cât şi mersul. De asemenea, el a început să-şi controleze  atât funcționalitatea vezicii urinare, cât şi tensiunea arterială.

Fostul baschetbalist a luptat să se vindece, făcȃnd  zeci de ore de terapie care practic i-a adus satisfacții. El spune faptul că: ,,pentru cineva care timp de patru ani a fost incapabil să se deplaseze, şi chiar să-şi mişte măcar un deget de la picior, iar acum, are libertatea şi capacitatea de a sta în picioare este cel mai uimitor sentiment’’.

Medicii din California  au demostrat că acest studiu  a funcționat deja la un pacient şi încă patru persoane cu aceiaşi dezabilitate aşteaptă să li se aplice tratamentul. Iar profesorul Susan Harkema,  de la Universitatea din Louisville, care face parte din echipa de medici care au descoperit această metodă, a declarat ,,este foarte important de ştiut că studiul este încă pe un teren de cercetare’’.

Însă fostul baschetbalist, vede povestea lui ca pe un mesaj de speranță pentru oamenii cu paralizie pentru a merge din nou. ,,Eu o consider ca o adevarată posibilitate’’, mai adaugă Rob Summers.     

Numele tau: Adresa de e-mail:
ROB SUMMERS IN LUPTA CU DIZABILITATEA
Articol - ROB SUMMERS IN LUPTA CU DIZABILITATEA
Rob Summers din Oregon a mărturisit că atunci când a stat pe picioarele sale fără niciun sprijin a fost un moment unic Acum el se poate deplasa fără n
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...