Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

SPITALUL MARIE CURIE SI INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE VOR FI REORGANIZATE

Publicat: / Actualizat: /
SPITALUL MARIE CURIE SI INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE VOR FI REORGANIZATE
'Afiș articol "SPITALUL MARIE CURIE SI INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE VOR FI REORGANIZATE"
Spitalul Marie Curie va fi reorganizat, extins şi transformat în primul spital regional de urgenţă pentru copii din Romania, a anunţat  ministrul Săn...
Publicat: / Actualizat:
1.083 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “SPITALUL MARIE CURIE SI INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE VOR FI REORGANIZATE” — Spitalul Marie Curie va fi reorganizat, extins şi transformat în primul spital regional de urgenţă pentru copii din Romania, a anunţat  ministrul Săn...

trimite

Spitalul Marie Curie va fi reorganizat, extins şi transformat în primul spital regional de urgenţă pentru copii din Romania, a anunţat  ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

De asemenea, Institutul de Urgentă pentru Boli Cardiovasculare ,,Prof. Dr.C.C. Iliescu"  va fi cu totul mutat într-o clădire nouă care se va construi pe un teren care aparţine statului şi se află în administrarea Ministerului Sănătăţii prin Institutul Clinic Fundeni.

Guvernul a luat această decizie pentru că reabilitarea şi consolidarea clădirii actuale în care funcţionează spitalul, care are risc seismic II, ar costa foarte mult şi instituţia ar fi nevoită să-şi întrerupă activitatea pe perioada lucrărilor.

Ministrul a precizat că actuala clădire a institutului nu a fost niciodată reabilitată de cand a fost construită  (1969-1975) şi că atat structura, cat şi reţeaua de instalaţie şi finisajele sunt deteriorate grav.

Terenul pentru extinderea spitalului Marie Curie se află in domeniul public al statului şi în administrarea Primăriei Sectorului 4 şi trebuie să fie trecut în administrarea Ministerului Sănătăţii.

Cele două noi construcţii vor fi realizate prin fonduri de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi prin parteneriat public-privat, dar care nu va presupune costuri suplimentare pentru pacienţi.

,,Subliniem faptul că actul medical rămane exclusiv în sarcina statului", a transmis ministrul Sănătăţii.

Numele tau: Adresa de e-mail:
SPITALUL MARIE CURIE SI INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE VOR FI REORGANIZATE
Articol - SPITALUL MARIE CURIE SI INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE VOR FI REORGANIZATE
Spitalul Marie Curie va fi reorganizat extins şi transformat în primul spital regional de urgenţă pentru copii din Romania a anunţatnbsp ministrul Săn
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...