Logo ♿ Observatorul Social
Organizezi un eveniment? Click aici pentru a solicita oferta de la toate locatiile!

Articol din categoria Cultura

SURFING CU DIZABILITATE

Publicat: / Actualizat: /
SURFING CU DIZABILITATE
'Afiș articol "SURFING CU DIZABILITATE"
E mult mai bine a spune nu vreau decât a spune  nu pot deoarece nu există ,,nu pot, ci nu vreau’’. Dacă un om vrea cu adevărat să atingă un obiec...
Publicat: / Actualizat:
922 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “SURFING CU DIZABILITATE” — E mult mai bine a spune nu vreau decât a spune  nu pot deoarece nu există ,,nu pot, ci nu vreau’’. Dacă un om vrea cu adevărat să atingă un obiec...

trimite

E mult mai bine a spune nu vreau decât a spune  nu pot deoarece nu există ,,nu pot, ci nu vreau’’.

Dacă un om vrea cu adevărat să atingă un obiectiv în viață, indiferent  de circunstanțele şi obstacolele care îi apar în cale, reuşeşte numai cu o  singură armă secretă şi aceea se numeşte voință.

,,Lupta cu valurile’’ sau cu titlul originar ,,Soul Surfer’’ este o ecranizare în regia  lui Sean MCNamara adaptată după memoriile lui Bethany Hamilton acum patru ani. Cu numeroase nominalizări în cadrul Premiilor Globul de Aur şi cu un Premiu Bafta câştigat, actrița AnnaSophia Robb în rolul principal  trebuie să echilibreze atât resemnarea  şi conştientizarea unui incident marcant în existenta sa cât şi lupta de a depăşi momentul, mergând mai departe cu optimism.

Bethany Hamilton este o adolescentă talentată  în vârstă de  treisprezece ani care  practică surfingul. Împreună cu prietena sa, Alana Blanchard,  participă la compețiile naționale şi îşi doreşte să ajungă compioană.  Un incident nefericit o face să renunțe pentru un timp la visul său. În timp, ce se plimbă cu  placa pe valurile oceanului, Bethany este atacată de un rechin-tigru, iar medicii îi amputează brațul stâng pentru a-i salva viața. Din acest moment, tânăra simte că dorința sa de a ajunge pe culmile succesului este compromisă şi cade în depresie, gândindu-se că nu mai are niciun motiv să se bucure de viață.

După o perioadă, Bethany Hamilton are oportunitatea să viziteze zonele devastate de tsunami-ul din Thailanda. Aceasta observă că suferința ei, atât fizică cât şi emoțională, nu este mai mare decât a victimelor care au suportat catastrofe  naturale şi accidente  asemănătoare. Treptat, se hotârâşte să-şi ajute semenii din calamitățile respective.

Sprijinită moralemente atât de familie cât şi de prieteni, adolescenta infirmă se decide să se întoarcă pe placa de surfing, alături de amica sa, la competițiile naționale. Cu un curaj extraordinar, cu voință de fier şi o perseverență exorbitantă, Bethany Hamilton  câştigă unul dintre cele mai prestigioase concursuri de surfing.

Bethany Hamilton este un model demn de urmat pentru persoanele care au suferit un accident pe parcursul vieți. Dincolo de această amputare, ea îşi găseşte curajul şi puterea să meargă mai departe pentru a-şi îndeplini visul: acela de a ajunge pe culmile succesului în lumea surfingului.

Urmăriți trailerul peliculei  mai jos!!!


Numele tau: Adresa de e-mail:
SURFING CU DIZABILITATE
Articol - SURFING CU DIZABILITATE
E mult mai bine a spune nu vreau decât a spunenbsp nu pot deoarece nu există nu pot ci nu vreau Dacă un om vrea cu adevărat să atingă un obiec
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...