Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Saptamana egalitatii de sanse

Publicat: / Actualizat: /
Saptamana egalitatii de sanse
'Afiș articol "Saptamana egalitatii de sanse"
Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat cu ocazia „Zilei egalității de șanse între femei și bărbați”: “Este nevoie de un efort comun de schi...
Publicat: / Actualizat:
935 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Saptamana egalitatii de sanse” — Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat cu ocazia „Zilei egalității de șanse între femei și bărbați”: “Este nevoie de un efort comun de schi...

trimite

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat cu ocazia „Zilei egalității de șanse între femei și bărbați”: “Este nevoie de un efort comun de schimbare  a mentalității, iar participarea tinerilor este fundamentală”
 
Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, a participat în data de 8 mai, la conferința organizată de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) în cadrul „Săptămânii egalității de șanse” dedicate „Zilei egalității de șanse între femei și bărbați”.

“În ciuda dovezilor incontestabile care arată contribuția și impactul pozitiv pe care femeile îl au atunci când își asumă roluri egale cu partenerii lor, trăim încă într-o societate marcată de diverse forme de discriminare la adresa lor. Acest lucru arată că egalitatea de șanse între femei și bărbați nu se întâmplă de la sine, că este nevoie de un efort comun de schimbare  a mentalității, iar participarea tinerilor este fundamentală. Pentru că ei pot să reechilibreze sistemul de valori și să înțeleagă că, sprijinind afirmarea femeilor, contribuie de fapt la dezvoltarea societății în ansamblu.”, a declarat ministrul Pîslaru în timpul evenimentului desfășurat la Colegiul Național „Matei Basarab” din București.

Dragoș Pîslaru a vorbit, în discursul său, și despre colaborarea dintre instituțiile statului și numeroasele ONG-uri implicate în domeniu, care a dus la progresele remarcabile pe care le-a înregistrat România în ultimii ani în ceea ce privește egalitatea de șanse între femei și bărbați.
 
“Lor trebuie să le mulțumim și sutelor de oameni dedicați, care nu numai că au adus acest subiect pe agenda publică, dar au contribuit direct la îmbunătățirea multor vieți. Procesul acesta trebuie să continue, iar statul trebuie să se implice activ, prin politici și finanțare adecvate, prin servicii de calitate, prin promovare și educație.”, a adăugat ministrul Muncii.

Ziua de 8 mai, declarată prin lege, în anul 2015, „Ziua egalității de șanse între femei și bărbați”, este celebrată, anul acesta, pe durata unei întregi săptămâni, numite „Săptămâna egalității de șanse”.

Astfel, în perioada 4 – 11 mai 2016, în București au loc mai multe dezbateri, conferințe și proiecții de film tematice care abordează subiecte precum implicarea femeilor în procesul de decizie, eliminarea diferenței de venituri între femei și bărbați, egalitatea de șanse la locul de muncă, violența domestică și împotriva femeii.

Anca Dumitru (director adjunct al Bursei de Valori București), Sorana Baciu (secretar de stat), Virginia Oțel (președinte Professional Women Network), actrița Cristina Flutur și scenografa Mariana Pachis (desemnată de către revista Avantaje „Femeia anului 2014” la secțiunea „Inițiativă pentru semeni”) sunt doar câteva dintre femeile invitate cu această ocazie să vorbească elevilor din cele 11 licee în care se desfășoară „Săptămâna egalității de șanse” despre drumul lor spre succes.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Saptamana egalitatii de sanse
Articol - Saptamana egalitatii de sanse
Ministrul Muncii Dragoș Pîslaru a declarat cu ocazia Zilei egalității de șanse între femei și bărbați Este nevoie de un efort comun de schi
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...