Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Scrisoare deschisa adresata domnului Ministru Dragos Pislaru

Publicat: / Actualizat: /
Scrisoare deschisa adresata domnului Ministru Dragos Pislaru
'Afiș articol "Scrisoare deschisa adresata domnului Ministru Dragos Pislaru"
In data de 14.11.2016, la initiativa MMFPSPV s-a intrunit comisia de dialog social, avand ca obiect de discutie modificarea unor prevederi legislative legate de...
Publicat: / Actualizat:
2.732 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Scrisoare deschisa adresata domnului Ministru Dragos Pislaru” — In data de 14.11.2016, la initiativa MMFPSPV s-a intrunit comisia de dialog social, avand ca obiect de discutie modificarea unor prevederi legislative legate de...

trimite

In data de 14.11.2016, la initiativa MMFPSPV s-a intrunit comisia de dialog social, avand ca obiect de discutie modificarea unor prevederi legislative legate de persoanele cu dizabilitati.

FEDERATIA SINDICATELOR ASISTENTILOR PERSONALI ai PERSOANELOR  cu  HANDICAP ROMANIA prin aceasta scrisoare isi exprima indignarea fata de modul in care au  fost tratati, atat asistentii personali,  cat  si  persoanele cu dizabilitati de catre catre dvs. ca ministru al MMFPSPV.

REGRETAM CA TOCMAI REPREZENTANTII  DE  DREPT - altii decit ANPD –asistentii personali  si persoanele cu dizabilitati, nu au avut acces la aceasta dezbatere publica a unor modificari legislative care ii afecteaza direct. La dezbateri au fost invitati numai reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor, de parca aceste entitati cunosc problematica persoanelor cu disabilitati.

Ne intrebam cum este posibil sa emiti proiecte de  acte normative de modificare a legislatiei in vigoare privind persoanele cu dizabilitati si sa soliciti un punct de vedere doar  ANPD, CONFEDERATIILOR  PATRONALE SI CONFEDERATIILOR SINDICALE?
 
Care este legatura intre persoanele cu dizabilitati si patronii diverselor firme private, stiindu-se foarte bine ca aceste firme evita sub diverse motive angajarea persoanelor cu dizabilitati?

Care este legatura intre CONFEDERATIILE SINDICALE si persoanele cu dizabilitati, stiindu-se ca prin legea 62/2010 – legea dialodului social,  persoanele cu dizabilitati nu pot forma un sindicat, fiind persoane bolnave?

Noi consideram ca  Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Dizabilitati nu mai este de mult o autoritate care sa apere  si sa promoveze drepturile persoanelor cu dizabilitati din Romania, astfel incat, participarea la dezbateri a reprezentantilor ANPD o consideram insuficienta si ineficienta.
 
Doriti sa modificati legislatia din acest domeniu fara a avea un punct de vedere al reprezentantilor asistentilor personali si ai  persoanelor cu dizabilitati ?

Conform modificarilor propuse de catre Ministerul pe care il conduceti, se pare ca doriti sa se instaureze un haos  si mai mare in acest domeniu.  ASISTENTII  PERSONALI sa nu mai poate fi incadrati in munca, datorita inexistentei lor in grila de salarizare?
 
Dupa formularea acelui text, total ambiguu, de modificare a ART.37 alin.1 lit a din Legea 448/2006,  unde credeti domnule ministru ca ar putea fi incadrati asistentii  personali, cu care categorie de salariati  credeti ca ii puteti asimila?
 
Poate nu doriti decat desfiintarea unor locuri de munca, in conditiile in care si asa Romania are destui someri, iar nivelul de trai este pentru unii romani la pragul de subzistenta. Si atunci, UNDE SUNT LOCURILE DE MUNCA PE CARE  DORITI  SA  LE INFIINTATI, DACA  LE  DESFIINTATI  SI  PE  CELE  EXISTENTE?

Se pare, insa, ca nu este suficient ca se doreste a fi loviti asistentii personali, ci se urmareste si eliminarea dreptului la viata a persoanelor cu dizabilitati, gradul I, si printr-o alta masura. Astfel, propuneti  modificarea formularului CERTIFICAT DE INCADRARE IN GRAD DE HANDICAP si introducerea unei noi grile pentru gradul I - GRAV    si    GRAV cu ASISTENT PERSONAL.

Conform legislatiei privind criterile de acordare a certificatelor de incadrare in gradul de handicap, se stie perfect de bine ca persoanele incadrate in gradul I nu se pot ingriji singure. In acest caz, care este oare in viziunea dumneavoastra deosebirea intre GRAV si GRAV CU
ASISTENT PERSONAL?

Ne punem intrebarea daca nu cumva  DORITI SA REFORMATI ACEST SISTEM  PRIN LUAREA TREPTATA A CELOR MAI  ELEMENTARE  DREPTURI  DE SUPRAVIETUIRE A UNEI PERSOANE CU DIZABILITATI?

De asemenea, nu intelegem cum este posibil in conditiile in care modificarile pe care doriti sa le aduceti Legii448/2006 sunt abia in faza de dezbatere publica, cum este posibil ca unele comisii de acordare a certificatelor de incadrare in grad de handicap, sa fie emita deja certificate in forma pe care acum, doar o propuneti?
 
Asteptam clarificari si o analiza, a acestor propuneri legislative, cu reprezentantii celor direct afectati.

Victoria Hagianu, presedinte
al Federatiei Sindicatelor Asistentilor Personali ai Persoanelor cu Handicap Romania.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Scrisoare deschisa adresata domnului Ministru Dragos Pislaru
Articol - Scrisoare deschisa adresata domnului Ministru Dragos Pislaru
In data de 14112016 la initiativa MMFPSPV s-a intrunit comisia de dialog social avand ca obiect de discutie modificarea unor prevederi legislative legate de
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...