Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Legislatie

Scutire de impozit pe cladire, teren si autoturism pentru apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav

Publicat: / Actualizat: /
Scutire de impozit pe cladire, teren si autoturism pentru apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav
'Afiș articol "Scutire de impozit pe cladire, teren si autoturism pentru apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav"
Consiliul Național al Dizabilității din România a înaintat Parlamentului României următoarea propunere de modificare a Legii nr. 227/2015 privind Codul f...
Publicat: / Actualizat:
5.888 vizionări
6
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Scutire de impozit pe cladire, teren si autoturism pentru apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav” — Consiliul Național al Dizabilității din România a înaintat Parlamentului României următoarea propunere de modificare a Legii nr. 227/2015 privind Codul f...

trimite

Consiliul Național al Dizabilității din România a înaintat Parlamentului României următoarea propunere de modificare a Legii nr 27/2015 privind Codul fiscal, cu ultima actualizare - Legea nr 58 din 31 decembrie 2015:

„Aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism.” 

Expunere de motive

Propunerea legislativă are ca obiect înlăturarea discriminării între aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat, persoanele adulte cu handicap care au în proprietate clădirea de domiciliu sau un autoturism precum și reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat.

Potrivit prevederilor art 485 alin (1) litera f) din Legea nr 27/2015 privind Codul fiscal cu ultima actualizare - Legea nr 58 din 31 decembrie 2015, „persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate sunt scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism”.

Prin această propunere, Consiliul Național al Dizabilității din România consideră că se face dreptate persoanelor cu handicap grav sau accentuat și aparținătorilor acestora care în prezent nu pot  beneficia de prevederile Noului Cod Fiscal. 


Numele tau: Adresa de e-mail:
Scutire de impozit pe cladire, teren si autoturism pentru apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav
Articol - Scutire de impozit pe cladire, teren si autoturism pentru apartinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav
Consiliul Național al Dizabilității din România a înaintat Parlamentului României următoarea propunere de modificare a Legii nr 227 2015 privind Codul f
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...