Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Si in Brasov persoanele cu dizabilitati au probleme cu parcarile

Publicat: / Actualizat: /
Si in Brasov persoanele cu dizabilitati au probleme cu parcarile
'Afiș articol "Si in Brasov persoanele cu dizabilitati au probleme cu parcarile"
Unele locuri care le sunt destinate sunt amenajate necorespunzător sau ocupate de alţi şoferi. Prea puţine locuri speciale de parcare Deşi Braşovul stă m...
Publicat: / Actualizat:
1.059 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Si in Brasov persoanele cu dizabilitati au probleme cu parcarile” — Unele locuri care le sunt destinate sunt amenajate necorespunzător sau ocupate de alţi şoferi. Prea puţine locuri speciale de parcare Deşi Braşovul stă m...

trimite

Unele locuri care le sunt destinate sunt amenajate necorespunzător sau ocupate de alţi şoferi.

Prea puţine locuri speciale de parcare

Deşi Braşovul stă mult mai bine decât alte oraşe, cei nevoiţi să trăiască în scaune cu rotile se plâng că deplasarea în oraş este uneori o corvoadă. Unul din motive este că locurile rezervate lor sunt cel mai adesea ocupate de şoferi nesimţiti, care ignoră marcajele speciale. Ciprian a ajuns în scaunul cu rotile în urma unui accident stupid. Avea 18 ani jumătate, şi, în primul concediu pe banii lui, a mers la mare. S-a aruncat în mare şi şi-a fracturat coloana vertebrală. A avut însă ambiţia să-şi ia permisul de conducere şi a pus umărul la crearea unui fundaţii care sprijină persoanele cu dizabilităţi. Maşina pe care o conduce este modificată şi îi permite să parcurgă sute de kilometri fără ajutor. Când vine însă vorba să-şi găsească un loc de parcare în Braşov, lucrurile nu mai sunt deloc simple. Am it împreună să căutăm un loc de parcare prin centrul oraşului. În faţa Primăriei, cele două locuri special amenajate erau ocupate, asa cum se întâmplă de multe ori. Ciprian încearcă să găsească un alt loc în apropiere. În faţa clădirii Modarom mai este amenajat un loc pentru persoane cu dizabilităţi, însă şi acesta e ocupat.
Ciprian spune că locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi sunt prea puţine. Deşi legea prevede că trebuie să existe un astfel de loc la 25 de locuri de parcare normale, regula nu se respectă, cel puţin în centrul oraşului.
„Zilele trecute am făcut noi un recensământ şi am numărat efectiv fiecare loc de parcare din jurul Primăriei, al parcului Titulescu şi până în Livada Poştei. Sunt 646 de locuri de parcare, din care doar nouă sunt special amenajate. Ar trebui să existe la acest număr cel puţin 25 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Ar trebui să fie şi un loc special care să-i permită accesul din locul de parcare către trotuar. Acum va trebui să mă deplasez pe stradă până la trecerea de pietoni, ca să pot ajunge pe trotuar”, a explicat vineri, Ciprian Lupu, preşedintele Asociaţiei Sportive „Fii independent”. Foarte puţine locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi respectă dimensiunile legale, care să le permită acestora să coboare şi să urce în siguranţă din maşini.

Municipalitatea va amenaja mai multe locuri speciale de parcare

La Spitalul Judeţean nu există niciun loc de parcare special. În faţa Teatrului „Sică Alexandrescu” sunt amenajate trei locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi, însă lăţimea este una normală, şi nu de 2,5 metri, aşa cum prevede legea. Reprezentanţii primăriei spun că numărul locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi este conform normelor legale. Peste 1.100 de locuri sunt amenajate în municipiul Braşov pentru persoanele cu nevoi speciale şi numărul lor va creşte în perioada următoare.

„În Comisia de Circulaţie a fost avizat planul pentru cartierul Astra. Încercăm să identificăm toate locurile rămase libere, ori în zonele rezidenţiale, ori în parcările publice, acolo unde sunt în apropiere spitale şi şcoli. Toate aceste spaţii vor fi transformate în locuri pentru persoanele cu dizabilităţi, astfel încât să aibă acces la tot ceea ce înseamnă astfel de servicii”, a precizat astăzi, Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. În ceea ce priveşte amenajarea acestora, reprezentanţii municipalităţii spun că vor verifica cum au fost realizate. În municipiul Braşov trăiesc 8.363 de persoane încadrate în grad de handicap, dintre care 414 sunt minori.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Si in Brasov persoanele cu dizabilitati au probleme cu parcarile
Articol - Si in Brasov persoanele cu dizabilitati au probleme cu parcarile
Unele locuri care le sunt destinate sunt amenajate necorespunzător sau ocupate de alţi şoferi Prea puţine locuri speciale de parcare Deşi Braşovul stă m
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...