Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Spectacolul Flori Dalbe

Publicat: / Actualizat: /
Spectacolul Flori Dalbe
'Afiș articol "Spectacolul Flori Dalbe"
În data de 11 decembrie a avut loc ediția cu numărul șase a spectacolului Flori Dalbe, organizat de Asociația Down-Centrul Educațional Raluca (Down C.E.R)...
Publicat: / Actualizat:
876 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Spectacolul Flori Dalbe” — În data de 11 decembrie a avut loc ediția cu numărul șase a spectacolului Flori Dalbe, organizat de Asociația Down-Centrul Educațional Raluca (Down C.E.R)...

trimite

În data de 11 decembrie a avut loc ediția cu numărul șase a spectacolului Flori Dalbe, organizat de Asociația Down-Centrul Educațional Raluca (Down C.E.R), în cadrul cinematografului Mărăști din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul Consiliului Local Cluj, care, păstrând tradiția, a pus și anul acesta la dispoziție spațiul de desfășurare, alături de Serviciul de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și Universității Babeș Bolyai reprezentată de Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Spectacolul a fost prezentat de redactorul de radio, Mihai Tătaru, și el o persoana cu dizabilități.

De mai mulți ani Mihai Tătaru este prezentatorul evenimentului despre care spune:  
“Prezint spectacole pentru persoane cu dizabilități de aproape 15 ani, acesta fiind spectacolul cu numărul 30 pe care îl susțin în fața clujenilor, indiferent că sunt organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sau de ONG-uri cu care am lucrat.

Motto-ul și resortul, de la care esc, ține de dorința mea de a ridica ștacheta spectacolului prin prezentarea pe care o fac. Mă responsabilizează  foarte mult pentru că încerc să arăt lumii că dizabilitatea nu  contează atât de mult și întotdeauna în spectacolele astea trebuie să primeze abilitatea. De aceea, pentru mine e o onoare să prezint spectacolul Flori Dalbe, e o răspundere pe care o am pe umeri, dar pe care o port cu mare drag și cu multă plăcere. La fel și interacțiunea cu sala.

Pe lângă asta, familia de la Asociația Down C.E.R. e mare, și i-am spus familie, nu exagerând, ci datorită faptului că mă simt parte a acestei familii. Pe lângă Flori Dalbe, organizăm mai multe spectacole anual: Flori de Mai, Valentine s Day, Balul Iubirii.  E o bucurie pentru mine să fi fost primul om de radio care a avut emisiune despre Asociatia Down C.E.R., m-am împrietenit cu ei.
Le mulțumesc celor de la Down CER pentru că în urma colaborării  continue din 2011 mi-au dat ocazia să mă desfăsor pe scena, și nu în ultimul rând, să arăt că dizabilitatea nu contează și poate fi surmontată cu succes.“

În deschiderea spectacolului Grupul de Down C.E.R și solista Mădălina Ghiran au înterpretat patru colinde de Craciun: O ce veste minunată, Creștinilor noi astăzi. Preumblase Maria, Sus boieri nu mai dormiți.

Patricia Labou, o cântăreață din Zalău, care în studenție a activat în trupa Salonika, trupă de muzică grecească  a prezentat  un program special de colinde în engleză.

Ioana Moldovan, studentă în anul I la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, a emoționat publicul cu un recital de colinde.
 
Un număr la fel de emoționant a fost cel susținut de elevii clasei a V-a de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, instruiți de doamna profesoară de muzică, Eva Șimon.

 “Eu sunt alături de acești tineri minunați din  anul 2013 ca voluntar, profesia mea de bază fiind cea de profesor de educație muzicală.
 
M-am atașat de activitatea de la Centru de trei 3 ani, care au fost foarte frumoși.
Desigur mici temeri am avut, gândindu-mă cum voi putea să-i ajut pe acești tineri. Este adevărat că sunt dascăl, dar munca cu elevii de la școală este altceva.

M-au ajutat tinerii cu sindrom DOWN, fără să își dea ei seama, prin căldura sufletească și prin
atașamentul lor față de cei care le  pot dărui dragoste.

Sunt persoane speciale și văzând eu acest lucru, m-am ambiționat, și alături de ei și alți voluntari devotați, am vrut să arătăm lumii că și ei POT face aceleași lucruri ca noi toți.

Desigur este nevoie de multă răbdare și muncă, dar când vezi rezultatul și chipul lor radiind,
orice efort merită și totodată satisfacția este enormă”, a declarat  Eva Șimon, director coordonator de programe al Asociației Down C.E.R.

Au avut loc și un moment de poezie susținut de domnișoara Andreea Negru, care suferă de sindrom Down.

Spectacolul a fost încheiat de Corul Seminarului Teologic Ortodox, condus de către Petru Stanciu.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Spectacolul Flori Dalbe
Articol - Spectacolul Flori Dalbe
În data de 11 decembrie a avut loc ediția cu numărul șase a spectacolului Flori Dalbe organizat de Asociația Down-Centrul Educațional Raluca Down CER
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...