Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Stiinta

TEHNICA REVOLUTIONARA CARE AR PUTEA VINDECA PERSOANELE CU AFECTIUNI OCULARE

Publicat: / Actualizat: /
TEHNICA REVOLUTIONARA CARE AR PUTEA VINDECA PERSOANELE CU AFECTIUNI OCULARE
'Afiș articol "TEHNICA REVOLUTIONARA CARE AR PUTEA VINDECA PERSOANELE CU AFECTIUNI OCULARE"
O echipă de cercetători din Australia a dezvoltat o nouă metodă prin care oferă şanse mari de vindecare a oamenilor care suferă de diferite boli oculare....
Publicat: / Actualizat:
2.154 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “TEHNICA REVOLUTIONARA CARE AR PUTEA VINDECA PERSOANELE CU AFECTIUNI OCULARE” — O echipă de cercetători din Australia a dezvoltat o nouă metodă prin care oferă şanse mari de vindecare a oamenilor care suferă de diferite boli oculare....

trimite

O echipă de cercetători din Australia a dezvoltat o nouă metodă prin care oferă şanse mari de vindecare a oamenilor care suferă de diferite boli oculare.

Metoda descoperită de medicii australienii este practic recostruirea corneei unui pacient care suferă de o boală degerativă a ochiului. Testele clinice ar putea fi lansate în 2017.

Cu ajutorul acestei tehnicii ar putea fi tratate boli precum degenerescenta maculară legată de varstă (DMLA), retinită pigmentară sau distrofia maculară.

Tehnica constituie în recostituirea corneei ind de la celule stem prelevate din ochii pacienţilor în cauză. Medicii recoltează celule stem din cornee, le cultivă în laborator cu o peliculă adaptată ca apoi să fie transplantate în ochiul afectat.

,,Pelicula de tip hidrogel pe care am dezvoltat-o ne permite să creăm un strat de celule suplimentar în laborator", a declarat profesorul Berkay Ozcelik, unul din autorii studiului. Apoi pelicula poate fi implantată pe suprafaţă corneei pacientului printr-o incizie. Membrana, fiind opacă din cauza îmbolnăvirii ochiului, devine transparentă.

Cheia metodei este o peliculă de tip hidrogel subţire de circa 50 micrometri, care dispare în mod natural  după două luni.

,,Compuşii nu creează probleme nedorite şi ajută ţesuturile să se regenereze, iar
celălalt avantaj al tehnicii noastre este că putem regenera şi creşte numărul de celule al unui donator, altul dec
ât pacientul însuşi", a adăugat cercetătorul, susţinand că o singură cultură ar putea asigura tratamentul pentru mai mult de 20 de pacienţi.

Până în prezent, au fost făcute teste la oi, urmând ca în 2017 să fie făcute  astfel de teste clinic la om. Iar o astfel de tehnică ar putea reda vederea a milioane de oameni iar alternativa aceasta în chirurgie ar putea fi o soluţie de tratare a corneei, luând în calcul insuficienţa organelor pentru transplant în tot mapamondul.

Numele tau: Adresa de e-mail:
TEHNICA REVOLUTIONARA CARE AR PUTEA VINDECA PERSOANELE CU AFECTIUNI OCULARE
Articol - TEHNICA REVOLUTIONARA CARE AR PUTEA VINDECA PERSOANELE CU AFECTIUNI OCULARE
O echipă de cercetători din Australia a dezvoltat o nouă metodă prin care oferă şanse mari de vindecare a oamenilor care suferă de diferite boli oculare
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...