Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Utile

TIMPUL PERSOANELOR CU DIZABILITATI, UN ADVERSAR SAU UN ALIAT?

Publicat: / Actualizat: /
TIMPUL PERSOANELOR CU DIZABILITATI, UN ADVERSAR SAU UN ALIAT?
'Afiș articol "TIMPUL PERSOANELOR CU DIZABILITATI, UN ADVERSAR SAU UN ALIAT?"
Noi, oamenii, ne diferențiem în funcție de rasă,  de etnie, de vârstă, de  statutul social, cultural, educațional, dar şi  de atitudinea ...
Publicat: / Actualizat:
1.283 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “TIMPUL PERSOANELOR CU DIZABILITATI, UN ADVERSAR SAU UN ALIAT?” — Noi, oamenii, ne diferențiem în funcție de rasă,  de etnie, de vârstă, de  statutul social, cultural, educațional, dar şi  de atitudinea ...

trimite

Noi, oamenii, ne diferențiem în funcție de rasă,  de etnie, de vârstă, de  statutul social, cultural, educațional, dar şi  de atitudinea pe care fiecare o avem în fața existenței, şi, totuşi, cu toți, suntem conştienți de faptul că trăim lângă o clepsidră invizibilă în care nisipul se scurge dintr-un orificiu în altul.

În modul acesta, conviețuim pe acest pământ un interval de timp, dar fiecare percepem în diverse maniere această dimensiune temporală, fie ca pe un duşman care se deplasează prea rapid, fie ca pe un cadou care ne-a fost dăruit. Aceste două atitudini, una negativa si alta pozitiva,  pe care omul le are în fața existenției, sunt provocate de circunstanțele pe care i le oferă, în diferite etape, însăşi viața.           

În general,  unii indivizi  cataloghează timpul ca pe  un inamic care îi atacă permanent, lăsându-i să cadă în depresie. Efectiv, oamenii care nu au nicio problemă de sănătate consideră că nu se pot bucura de fiecare moment al vieții şi acuză timpul că trece pe lângă ei prea rapid. Comparativ cu persoanele  cu dezabilitate care  sunt pregătite de orice efort posibil numai să se bucure de fiecare moment al existenței lor deoarece aceştia sunt conştienți de faptul că  această instanță de timp nu se mai întoarce niciodată.

Percepția timpului ține numai de mentalitatea psihică  şi psihologică a omului dezabil sau nu căci ființa umană e capabilă de orice efort impus, dar ea nu conștientizează cȃte lucruri poate să facă doar avȃnd o atitudine pozitivă.

Oamenii cu dezabilitate care trec prin experințe neplăcute și merg inainte, sunt  adevărate modele pentru lumea întreagă. Oamenilor care nu le este teamă  a vorbi în public, a îndrăzni să viseze, a lupta să-şi realizeze dorințele,  şi să fie în competiție cu ceilalți din jur,  fără  a avea nicio îndoială că cineva, diferit de ei, îi va dezechilibra moral,  aceia sunt realemente  atât campionii existenței cât şi ai timpului.

,,Se zice că timpul trece... Timpul nu trece niciodată, şi noi, oamenii, trecem prin timp’’. De aceea e bine să vrem să trăim frumos fiecare clipă, indiferent de obstacolele, şi de situațiile care ne apar în cale. Să avem optimism, curaj, răbdare și putere și, când avem probleme,  găsim soluții, nu stăm la discuții.

Să ai conştiința că ceea ce ne-a fost dat fiecăruia dintre noi nu a fost o pură întâmplare, ci o încercare de a ne descoperi pe noi înşine, de a ne dezvălui noi atuuri înseamnă să pui în echilibru fapte reale.   E necesar, să nu mai considerăm timpul un inamic al existenței deoarece el nu e un adversar, ci un aliat. Să-i mulțumim timpului  de faptul că ne-a îngăduit, nouă, oamenilor, să avem o viață în dimensiunea lui. Să ne bucurăm de momentele vietii deoarece ele nu se mai intorc.

Numele tau: Adresa de e-mail:
TIMPUL PERSOANELOR CU DIZABILITATI, UN ADVERSAR SAU UN ALIAT?
Articol - TIMPUL PERSOANELOR CU DIZABILITATI, UN ADVERSAR SAU UN ALIAT?
Noi oamenii ne diferențiem în funcție de rasănbsp de etnie de vârstă denbsp statutul social cultural educațional dar şinbsp de atitudinea
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...