Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Toate produsele biocide TP1 si TP2 din spitale vor fi testate in laboratoare acreditate

Publicat: / Actualizat: /
Toate produsele biocide TP1 si TP2 din spitale vor fi testate in laboratoare acreditate
'Afiș articol "Toate produsele biocide TP1 si TP2 din spitale vor fi testate in laboratoare acreditate"
Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări privind produsele biocide avizate pe piaţa românească: De la data intrării în vigoare a modificărilo...
Publicat: / Actualizat:
621 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Toate produsele biocide TP1 si TP2 din spitale vor fi testate in laboratoare acreditate” — Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări privind produsele biocide avizate pe piaţa românească: De la data intrării în vigoare a modificărilo...

trimite

Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări privind produsele biocide avizate pe piaţa românească:

De la data intrării în vigoare a modificărilor la Ordinul 10/2010 al Ministrului Sănătăţii, în termen de 120 de zile, toate produsele biocide cu indicaţie de utilizare în unităţi sanitare din categoriile TP1 (dezinfecţia tegumentelor) şi TP2 (dezinfecţia suprafeţelor) vor fi testate în laboratoare acreditate.

Deţinătorii de avize prezenţi pe piaţa românească (producători şi distribuitori) vor fi obligaţi să efectueze teste de eficacitate pentru fiecare activitate a produsului menţionată în dosarul de avizare.

Orice produs pentru care nu va fi prezentat rezultatul testelor realizate de un laborator acreditat în termenul de 120 de zile va pierde avizul de punere pe piaţă. Termenul de 120 de zile a fost agreat de Ministerul Sănătăţii în urma propunerii specialiştilor din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Perioada de transparenţă decizională a modificărilor la Ordinul 10/2010 se încheie pe 23 iunie. În această perioadă, proiectul de Ordin de Ministru poate suferi modificări. Ministerul Sănătăţii are în vedere impunerea unor reguli cât mai stricte pentru produsele biocide asigurând însă și disponibilitatea produselor în spitalele din România.

În paralel cu testarea antemenţionată a tuturor produselor biocide în laboratoare acreditate, în cadrul Programului Naţional de Sănătate, la 1 iunie 2016 s-a demarat o primă acţiune naţională de verificare a documentelor (etichetă, aviz, fişă de securitate, monitorizare de control etc) tuturor produselor biocide TP1 și TP2.

La aceasta se adaugă și o testare prin sondaj a produselor biocide destinate dezinfecţiei suprafeţelor (TP2). În cadrul acestei acţiuni vor fi testate 42 de produse în laboratoarele INSP Iaşi, DSP Ialomiţa şi INSP Bucureşti. Din totalul produselor biocide pentru dezinfecţia suprafeţelor (TP2) avizate pe piaţa românească, eşantionul ales reprezintă circa o treime.

Produsele biocide vor fi testate conform standardelor SR EN 1276:2010/AC:2011, SR EN 1650:2000 și SR EN 14348:2005 la INSP Iași (fungicid si micobactericid), INSP București (bactericid) si DSP Ialomița (bactericid). Aceste teste vor fi parte integrantă a procesului de acreditare a celor trei laboratoare. Testarea celor 42 de produse biocide în laboratoarele din România este primul pas al unui plan de control pe termen lung.Numele tau: Adresa de e-mail:
Toate produsele biocide TP1 si TP2 din spitale vor fi testate in laboratoare acreditate
Articol - Toate produsele biocide TP1 si TP2 din spitale vor fi testate in laboratoare acreditate
Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări privind produsele biocide avizate pe piaţa românească De la data intrării în vigoare a modificărilo
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...