Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Vreau sansa mea! Cursuri pentru persoane cu dizabilitati

Publicat: / Actualizat: /
Vreau sansa mea! Cursuri pentru persoane cu dizabilitati
'Afiș articol "Vreau sansa mea! Cursuri pentru persoane cu dizabilitati"
Fundatia Change for life deruleaza Proiectul „Vreau sansa mea!", in cadrul Programului Speranta pentru Azi, prin care isi propune sa sprijine tineri dezavanta...
Publicat: / Actualizat:
1.288 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Vreau sansa mea! Cursuri pentru persoane cu dizabilitati” — Fundatia Change for life deruleaza Proiectul „Vreau sansa mea!", in cadrul Programului Speranta pentru Azi, prin care isi propune sa sprijine tineri dezavanta...

trimite

Fundatia Change for life deruleaza Proiectul „Vreau sansa mea!", in cadrul Programului Speranta pentru Azi, prin care isi propune sa sprijine tineri dezavantajati oferindu-le sansa sa-si completeze educatia, sa beneficieze de formare profesionala si sa se integreze social si profesional.

Serviciile oferite in cadrul proiectului sunt servicii de orientare, consiliere, formare profesionala si integrare pe piata muncii pentru tineri cu dizabilitati.

Sesiunile de consiliere in cariera pot fi individuale si/sau de grup si vor fi oferite de un psihopedagog special. Acesta va sprijini tinerii in identificarea intereselor si abilitatilor lor, caracteristicilor de personalitate, precum si in procesul de luare a unei decizii de cariera si in elaborarea traseului educational si traseul profesional.

Tinerii vor fi sprijiniti sa stabileasca care sunt nevoile lor educationale pentru a dobandi cunostintele si abilitatile pentru a putea profesa cu succes in meseria aleasa. In acest sens, tinerii vor putea participa la urmatoarele tipuri de activitati:

a. Cursuri de dezvoltare a abilitatilor de lucru cu calculatorul - ca o conditie de baza pentru adaptarea la conditiile actuale pe piata muncii, tinerii isi vor imbunatati abilitatile de lucru pe calculator;

b. Cursuri de calificare - tinerii vor putea opta pentru a urma cursuri de calificare in domenii diverse, in functie de interesele si abilitatile lor;

c. Educatie financiara - tinerii vor beneficia de sesiuni de educatie financiara corelate cu statusul professional al lor: planificarea si managementul bugetului, aspect legate de economisire si modul de folosire a produselor bancare (carduri, depozite bancare, etc.).

Odata cu finalizarea procesului de consiliere in cariera si formare profesionala, se va incerca sprijinul tinerilor asistati in identificarea unui loc de munca potrivit intereselor, pregatirii si experientelor sale anterioare. In paralel, tinerii vor participa la sesiuni de pregatire pentru angajare (CV, scrisoare de intentie, recomandari, scrisoare de multumire) precum si pentru a se pregati pentru interviu. Post-angajare, ei vor beneficia de servicii de support in perioada adaptarii la noul loc de munca.

In proiect, sunt invitati sa se inscrie tinerii:cu varste cuprinse intre 18 si 38 anicu certificat de handicapcare isi doresc sa se dezvolte personal si profesional.
 
Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2001, care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Pentru mai multe detalii si inscrieri:

Diana Janitzek diana.janitzek@chanceforlife...; 072.620.7082
Ioana Cucu ioana.cucu@chanceforlife...; 072.669.8175

Proiectul este realizat de Fundatia Chance for Life cu sprijinul Fundatiei United Way Romania.


Numele tau: Adresa de e-mail:
Vreau sansa mea! Cursuri pentru persoane cu dizabilitati
Articol - Vreau sansa mea! Cursuri pentru persoane cu dizabilitati
Fundatia Change for life deruleaza Proiectul Vreau sansa mea in cadrul Programului Speranta pentru Azi prin care isi propune sa sprijine tineri dezavanta
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...