Articol din categoria Social
Ziua Internationala a Bolilor Rare marcata la Universitatea Constantin Brancusi
Asociația High Hopes a organizat la finalul lunii februarie o campanie socială de conștientizare asupra problematicii persoanelor cu dizabilități și alte ...
Previzualizare mesaj:
trimite
Asociația High Hopes a organizat la finalul lunii februarie o campanie socială de conștientizare asupra problematicii persoanelor cu dizabilități și alte bolilor rare. Această campanie s-a desfășurat în școli din Tȃrgu –Jiu cu ocazia Zilei Internaționale a Bolilor Rare, zi marcată pe data de 29 februarie.
Campania s-a încheiat cu o sesiune de informare și conștientizare socială ce a avut ca scop preveninirea marginalizării sociale a persoanelor cu dizabilități și a fost găzduită de Universitatea Constantin Brȃncuși - Facultatea De Știinte Ale Educației și Management Public.
Sorin Purec, decanul Facultății de Știinte Ale Educației și Management Public, a deschis sesiunea de informare menționând că este alături de persoanele cu dizabilități din raționament uman, iar poziția pe care o are în cadrul facultății îl ajută în acest demers.
La eveniment au participat: studenți, cadre didactice din licee, profesori ai facultății, persoane cu dizabilități care au absolvit Universitatea Constantin Brâncuși, viitori studenți.
În cadrul sesiunii de discuții s-au abordat urmatoarele teme:
•Aspecte privind facilitarea integrării sociale în comunitate – subiectul a fost atins de către Nicoleta Stoica, președintele Asociației High-Hopes, absolventă a Universității Constantin Brâncuși, care activează în sfera drepturilor persoanelor cu dizabilități, de peste 7 ani.
•Viața cu Hemofilie – o tema prezentată de Președintele Asociației Romăne De Hemofilie - Daniel Andrei.
•Centrul De Zi CHRISTIAN - Loredana Niculete, asistent social, în cadrul centrului, a prezentat participanților la eveniment informații privind serviciile oferite de centrul de zi și activitățile desfășurate
•Despre Voluntariat - Alexandru Diaconescu, reprezentantul Asociația Regională pentru Dezvoltare Rurală (ARDR), a povestit din experiența dobȃndită în ceea ce a însemnat lucrul cu voluntarii veniți prin Serviciul European de Voluntariat pentru a dezvolta proiecte cu și pentru persoanele cu dizabilități, menționȃnd faptul că în pofida dizabilităților pe care le au acești oameni, se implică și pun foarte multă pasiune în tot ceea ce fac.
•Povesti de viata - Cristina Alina Osiac și Sorin Floarea au demonstrat cu poveștile lor de viață că abilitatea întotdeauna învinge dizabilitatea.
Tinerii cu dizabilități au primit cuvinte de incurajare din partea Profesorilor Universitari prezenți la eveniment.
“Concluziile sesiunii de informare arată că deși viața nu este ușoară atunci când există o dizabilitate, aceste persoane se pot integra în societate, insa au nevoie de mult sprijin din partea celor din jur. Cu voința si suport adaptat dizabilitlății, acestea pot avea șansa la o evoluție sănătoasă în societate. Persoanele cu dizabilități pot termina un liceu, o facultate, sau, de ce nu, să își întemeieze o familie. Însă pentru ca aceste schimbări să devină posibile, este necesar să înțelegem că noi oamenii, printr-o atitudine pozitivă putem genera o zi de mâine mai bună, o societate mai sănătoasă si mai frumoasă”, a declarat Nicoleta Stoica, Președintele Asociației High Hopes.
Asociația High Hopes a organizat la finalul lunii februarie o campanie socială de conștientizare asupra problematicii persoanelor cu dizabilități și alte
observatorul .RO
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro