Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Ziua Internationala a surzilor, sarbatorita in sapte zile

Publicat: / Actualizat: /
Ziua Internationala a surzilor, sarbatorita in sapte zile
'Afiș articol "Ziua Internationala a surzilor, sarbatorita in sapte zile"
Persoanele cu dizabilităţi sunt o prezenţă constantă a fiecărei societăţi. La nivel mondial, se consideră că aproximativ 10% din populaţie prezintă ...
Publicat: / Actualizat:
1.422 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Ziua Internationala a surzilor, sarbatorita in sapte zile” — Persoanele cu dizabilităţi sunt o prezenţă constantă a fiecărei societăţi. La nivel mondial, se consideră că aproximativ 10% din populaţie prezintă ...

trimite

Persoanele cu dizabilităţi sunt o prezenţă constantă a fiecărei societăţi. La nivel mondial, se consideră că aproximativ 10% din populaţie prezintă o deficienţă/dizabilitate. Dintre acestea, date recente arată că pe tot globul sunt 360 de milioane de persoane afectate de pierdere parțial sau totală a auzului, reprezentând aproape 5% din populaţia globului.

În România, numărul persoanelor cu dizabilităţi înregistrate la data de 30 iunie 2015 era de 751.000. Dintre acestea, 23.000 erau persoane cu dizabilităţi auditive.

Pentru a marca o zi internaţională a persoanelor cu dizabilităţi auditive, Federația Mondială a Surzilor (WFD) a propus pentru prima dată a în anul 1951 marcarea unei sărbători dedicate acestei categorii de persoane cu dizabilităţi prin instituirea unei Zile Internaționale a Surzilor.

Evenimentele care marchează acest eveniment sunt atât de numeroase şi de diverse, încât s-a propus o săptămână dedicată acestor persoane cu dizabilităţi, respectiv ultima săptămână a lunii septembrie a fiecărui an, urmând ca în ultima duminică din lună să se sărbătorească Ziua Internațională a Surzilor.

Aceste acţiuni vizează promovarea drepturilor şi intereselor comunităţii de surzi în faţa clasei politice, autorităților administraţiei publice locale şi centrale şi a societăţii civile.

Pe parcursul unei săptămâni, în fiecare an, organizațiile din întreaga lume au ca obiectiv organizarea unor campanii de informare cu privire la activitatea pe care o desfășoară. Eforturile vizează promovarea drepturilor persoanelor cu deficiențe de auz din întreaga lume și de a face cunoscute nevoile acestei comunități.

Pentru a marca acest eveniment deosebit şi de-a dreptul important pentru persoanele surde, pe tot parcursul acestei săptămâni, cele 35 de filiale judeţene ale Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România organizează diverse acţiuni cultural-educative, cultural-sportive şi recreative, promovând ideea unităţii la nivelul comunităţii persoanelor surde, cât şi la nivelul întregii societăţi.

Pentru a fi implicate toate filialele, în această perioadă, la Piatra-Neamţ, A.N.S.R. a organizat Concursul Naţional de istorie-geografie, un concurs care reuneşte persoane cu dizabilităţi auditive din toate filialele şi marchează un eveniment cu o semnificaţie deosebită.

Scopul  concursului  a vizat  socializarea şi  îmbogăţirea bagajului de  cunoştinţe  generale, cunoaşterea trecutului istoric al judeţului, a  frumuseţii  cadrului geografic în  care a evoluat  judeţul Nemţ, trezirea sentimentelor  de  dragoste şi  mândrie  în  sufletul tuturor membrilor  asociaţiei  pentru că  aparţin  acestui  judeţ  care a supravieţuit peste veacuri.

A.N.S.R. – Consiliul Naţional foloseşte acest prilej pentru a face "un apel la unitate şi la acţiune comună în vederea promovării drepturilor şi imaginii pozitive a persoanelor cu dizabilităţi auditive. Suntem alături de persoanele cu deficienţe auditive şi alături de familiile lor pentru ca această deficienţă să fie cunoscută şi acceptată de întreaga societate."


Numele tau: Adresa de e-mail:
Ziua Internationala a surzilor, sarbatorita in sapte zile
Articol - Ziua Internationala a surzilor, sarbatorita in sapte zile
Persoanele cu dizabilităţi sunt o prezenţă constantă a fiecărei societăţi La nivel mondial se consideră că aproximativ 10 din populaţie prezintă
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...