Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Accesul la informatie si reprezentare, solutia pentru o Romanie europeana si o Europa unita

Publicat: / Actualizat: /
Accesul la informatie si reprezentare, solutia pentru o Romanie europeana si o Europa unita
Afiș articol "Accesul la informatie si reprezentare, solutia pentru o Romanie europeana si o Europa unita"
Organizatiile care deruleaza proiecte privind ocuparea fortei de munca pentru persoanele cu dizabilitati au adus rezultatele in atentia participantilor.
Publicat: / Actualizat:
1.321 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Accesul la informatie si reprezentare, solutia pentru o Romanie europeana si o Europa unita” — Organizatiile care deruleaza proiecte privind ocuparea fortei de munca pentru persoanele cu dizabilitati au adus rezultatele in atentia participantilor.

trimite

Malta a fost gazdă pentru European Conference on Inclusive Employment, în data de 18 și 19 februarie, 2017. Anul 2017 se va desfășura prin numeroase acțiuni la nivel european și național, pentru a marca 20 de ani de la înființarea Forumului European al Dizabilității, al cărui membru cu drepturi depline este și Consiliul Național al Dizabilității din România.


YouTube videoConferința din Malta, din acest an, a avut scopul de a aduce împreună organizațiile membre EDF ale persoanelor cu dizabilități din toată Europa, precum și reprezentanți ai guvernului maltez, pentru a discuta drepturi fundamentale ale persoanelor cu dizabilități, în principal dreptul la muncă și ocupare. În același timp, conferința a dat posibilitatea diverselor organizații care deruleaza proiecte privind ocuparea forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități să le prezinte participanților.

“Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR) a propus pilotarea activității proprii ”Accesul la informație și reprezentare”, prin formarea și angajarea, până în anul 2020, a unui număr de 1400 de persoane cu dizabilități în România, cu meserii în domeniul media - jurnaliști, corespondenți radio-tv, redactori, tehnoredactori, operatori, regizori- și conectarea România Media Social cu Europa, prin programe pilot, împreună cu celelalte Consilii Naționale ale Dizabilității din Uniunea Europeană.

Conform măsurătorilor noastre, implementarea programului pilot din România, în Europa ar duce la angajarea a aproximativ 40. 000 de persoane în European Disability Media. Considerăm că transparența acțiunilor noastre și informarea populației cu și fără dizabilități din România este singura soluție pentru o Românie europeană și pentru o Europă unită”, a declarat Justina Radu, director executiv al CNDR.

Un model interesant de ocupare este cel propus de Malta, printr-un program european: ”Să construim viitorul împreună”. Acest proiect a început în anul 2013 și se desfășoară pe trei paliere: Dezvoltare comunitară, Mobilitate socială, Training pe dezvoltarea capacității instituționale - implementare politici sociale.Prin acest proiect s-a conectat baza de date a ocupațiilor cu politica de resurse umane a companiilor și firmelor private, pentru identificarea nevoii reale de formare a persoanelor cu dizabilități și a oportunităților privind ocuparea.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Accesul la informatie si reprezentare, solutia pentru o Romanie europeana si o Europa unita
Articol - Accesul la informatie si reprezentare, solutia pentru o Romanie europeana si o Europa unita
Organizatiile care deruleaza proiecte privind ocuparea fortei de munca pentru persoanele cu dizabilitati au adus rezultatele in atentia participantilor
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...