Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

ALL IN Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment

/
ALL IN Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment
Afiș articol "ALL IN Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment"
“ALL IN! Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment&Social Entrepreneurship”
Publicat:
2.405 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “ALL IN Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment” — “ALL IN! Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment&Social Entrepreneurship”

trimite

“ALL IN! Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment&Social Entrepreneurship”

Project 2018-1-RO01-KA204-049335

All In? O initiațivă super tare care se adresează tuturor celor care doresc sa fie la curent cu oportunitațile de ocupare în domeniul persoanelor cu dizabilități.

Cum am finalizat primul produs intelectual, IO1, care are 5 resurse? Prin implicarea și profesionalismul experților partenerilor proiectului, respectiv Federația pentru Accesibilizarea Romaniei, ACE-ES Romania, NCDP Grecia, ESPD Belgia si CESUR Spania.

IO1 "ALL IN" - o bancă de resurse virtuale cu 5 resurse practice bazate pe INTERDISCIPLINARITATE pentru a crește calitatea inițiativelor și serviciilor educatorilor și a altor practicieni și pentru a fi adaptate nevoilor specifice ale adulților cu dizabilități. Astfel de oameni au nevoi complexe, prin urmare educatorii și practicienii trebuie să stăpânească "arta" de a determina, de a înțelege și de a răspunde acestor nevoi. Toate aceste 5 resurse oferă o bază solidă pentru proiectarea, planificarea și dezvoltarea activităților și proiectelor educaționale adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Banca "ALL IN" conține 5 resurse care se referă la:

  1. Design Thinking Human-centered (DT);
  2. Analiza nevoilor de incluziune (în ceea ce privește educația, formarea și dezvoltarea);
  3. Empatia. Prietenul educatorului inteligent și social al inteligenței sociale ;
  4. Orientări privind diferite inteligențe și stiluri de învățare;
  5. ImPACT pentru educația adulților cu dizabilități.

In acest mod, prin utilizarea design thinking-ului, în ultimele două luni, am finalizat foaia de parcurs a trainerului, un traseu care are 5 pași.

Pasul 1

Experții, practicienii, persoanele cu dizabilități prezenți la sesiunea de pilotare au fost inițiați în proceduri și manevre de acomodare cu domeniul specific al ocuparii persoanelor cu dizabilități pe piața muncii 

Prezentarea principalului concept care stă la baza comunicarii cu persoana cu dizabilități - empatia

Prezentare materiale ce urmeaza a fi folosite în procedura de evaluare-autoevaluare (jocuri de rol, teste, chestionare, lectii)

Pasul  2

Explorarea carierei

Aptitudini esentiale: scriere, vorbire, folosirea documentelor, comunicarea verbala, lucrul cu ceilalți, tehnologia digitală - jocuri de rol, teste

PAS 3

Pregătirea pentru interviu și interviul propriuzis

Cum ajuti la identificarea unui job potrivit

Cum identifici și cum motivezi persoana care are aptitudini de antreprenor

PAS 4

Elaborarea CV-ului – instrucțiuni de completare 

PAS 5

Monitorizare post angajare (chestionare/rapoarte/evaluări)


In ceea ce priveste al doilea produs intelectual finalizat IO2 "Pregătiți pentru piața forței de muncă" acesta este un manual de sprijin pentru educatori, mentori, consilieri vocaționali cu 2 elemente principale:

- READY Pack 1 - modele practice și instrumente de sprijin pentru dezvoltarea personală și profesională a adulților cu dizabilități pentru a fi mai bine pregătiți pentru locuri de muncă.
- READY Pack 2 pentru antreprenoriat social - modele practice și instrumente de sprijin pentru stimularea mentalității și abilităților antreprenoriale ale adulților cu dizabilități ca factori de schimbare.
Cel de al treilea IO este un boardgame - numit "READY4Impact" ca joc on-line pedagogic inovativ pentru a fi folosit de educatori / mentori în munca lor cu adulții cu dizabilități pentru a învăța cum poți începe să dezvolți o întreprindere socială. (joc pilotat și evaluat excelent la finalul lunii februarie).

Impreuna facem Europa mai bună!

 

 

Numele tau: Adresa de e-mail:
ALL IN Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - ALL IN Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment
ALL IN Incredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education EmploymentSocial Entrepreneurship
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...