Logo ♿ Observatorul Social

Articol de la Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei

AllIN - un proiect de suflet - Erasmus

/
AllIN - un proiect de suflet - Erasmus
'Afiș articol "AllIN - un proiect de suflet - Erasmus"
AllIN - un proiect de suflet - Erasmus
Publicat: / Actualizat:
2.281 vizionări
1
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “AllIN - un proiect de suflet - Erasmus” — AllIN - un proiect de suflet - Erasmus

trimite

Empatia – practicienii si trainerii trebuie sa fie  implicati in domeniul persoanelor cu dizabilități. Buna cunoaștere a mediului lor este obligatorie, iar abordarea lor trebuie facuta cu grija si solicitudine.

Va prezentam cateva instructiuni:
Instrumentul 1
Luați în considerare dacă aveți sau nu tendința de a analiza oamenii sau de a diagnostica problemele in locul lor, fără încurajarea sau solicitarea lor.
Adesea, atunci când deținem informații care ne-au ajutat să conștientizăm lumea, dorim să le împărtășim. Această informație, atunci când este nepromovată și livrată unei alte persoane, uneori nu este completa. S-ar putea să simtă că le spui că ceva despre ei nu este în regulă, ceva cu care nu ar fi neapărat de acord.
Reamintește-ți că aceste informații trebuie să fie solicitate și să nu fie prescrise de tine, indiferent cât de necesară se simte transmiterea ei .

Ati fi de acord sa adaugati/eliminati cateva dintre ele? Puteti face propuneri de instrumente de evaluare, fise de evaluare a trainerului?

Instrumentul 2 Repertoriu de conversatie
Întrerupeți frecvent oamenii sau vă gândiți în mod constant la propriile povești pentru a le împărtăși în timp ce vorbesc? Dacă vă plac mult oamenii sociabili, răspunsul este probabil da. Pentru a ne relaționa cu ceilalți, trebuie să împărtășim ceva din noi înșine - poveștile tale te pot ajuta să stabilesti un teren comun cu ceilalți sau să te aduca mai aproape de ei. Cu toate acestea, dacă te-ai concentrat doar pe împărtășirea poveștilor, acesta te poate distrage de la scopul principal al unei conversații.
În dorința noastră de a relaționa, ne distram și împărtășim emotii, ne sustragem adesea din prezent, reducându-ne capacitatea de a fi ascultători sensibili și angajați. Chiar dacă ne petrecem întreaga viață încercând să fim buni ascultători, uneori ne descurcăm din practică în empatizarea sau identificarea cu persoana cu care vorbim sau pierdem o oportunitate de a mângâia sau distra pe cealaltă persoană.
Data viitoare când aveți o conversație cu o persoană și vă veți gasi în fața ei, luați un moment de respiro pentru a asculta cu adevărat.

Nu vă gândiți la modul în care vă puteți identifica personal cu ceea ce va spune.

 Nu căutați în banca de memorie o alta poveste relevantă a dvs.

Doar ascultați.

Este o experiență plină de satisfacții pentru a înțelege cu adevărat ceea ce spune o altă persoană, atât pentru tine, cât și pentru ea.

 Ati putea adauga proceduri, mijloace de sustinere a unei conversatii, pilde, povesti, glume, proverbe etc.

Numele tau: Adresa de e-mail:
AllIN - un proiect de suflet - Erasmus
Articol Federatia pentru Accesibilizarea Romaniei - AllIN - un proiect de suflet - Erasmus
AllIN - un proiect de suflet - Erasmus
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...