Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca

Publicat: / Actualizat: /
Ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca
'Afiș articol "Ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca"
Ministrul Muncii a dispus Corpului de Control si ANPD o ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca.
Publicat: / Actualizat:
1.513 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca” — Ministrul Muncii a dispus Corpului de Control si ANPD o ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca.

trimite

În urma situației semnalate în presă cu privire la beneficiarii Centrului de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică Măciuca (CRRN Măciuca), ministrul Muncii, doamna Lia — Olguța Vasilescu, a cerut atât Corpului de Control al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, cât și Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, verificarea situației de fapt de la centru și luarea măsurilor legale ce se impun în urma celor constatate.

Totodată, și DGASPC Vâlcea a demarat o anchetă administrativă, iar Consiliul Județean Vâlcea a sesizat Comisia de Disciplină constituită la nivelul Consiliului Județean.

Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică din comuna Măciuca, satul Popești, județul Vâlcea, se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (DGASPC Vâlcea) și funcționează în baza licenței de funcționare eliberată de Comisia de Acreditare a Județului Vâlcea, prin Decizia nr. 18 din 21 septembrie 2012.

“Menționăm că este vorba despre un centru rezidențial cu cazare pe perioadă nedeterminată pentru adulți cu handicap aflați în risc de izolare socială, conform cererii de acreditare a serviciului social, înregistrată la Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități”, menționează reprezentanții ministerului muncii, într-un comunicat de presă.

Potrivit statisticilor furnizate din Registrul Electronic Național (RENPH), la data 31 decembrie 2016 în centru se aflau 92 de persoane, dintre care 36 femei ( 18 cu handicap mental, 10 cu handicap asociat, 7 cu handicap psihic și o persoană cu handicap fizic) și 56 bărbați (35 cu handicap mental, 10 cu handicap asociat, 11 cu handicap psihic, niciunul cu handicap fizic).

Coordonarea metodologică a implementării standardelor specifice de calitate pentru serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilități și acordarea avizului de înființare și funcționare, potrivit Legii nr. 448/2006, pentru centrele publice pentru persoanele cu dizabilități, se face de către Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD).În acest context, DGASPC Vâlcea a depus în luna noiembrie a anului 2016 cererea de licențiere a CRRN Măciuca, dosarul fiind înregistrat cu nr. 225/18 noiembrie 2016.

“În urma verificării dosarului s-a constatat că acesta nu corespundea condițiilor de fond în ceea ce privește documentele necesare acordării licenței provizorii, fiind necesară completarea cu următoarele acte:1. Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea privind Regulamentul de Organizare și funcționare a serviciului social;2. Anexa 5 din HCL nr. 101/204;3. Autorizația de securitate la incendiu.CRRN Măciuca a fost notificat că trebuie să completeze dosarul. În urma notificării primite, CRRN a solicitat retragerea acestuia pentru completarea documentelor lipsă, prin adresa nr. 29/18 ianuarie 2017, înregistrată la ANPD în data de 19 ianuarie 2017”, se mai menționează în sursa citată.

La rândul său instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul pacienților care ar fi fost legați cu chingi de paturi și bănci la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca-județul Vâlcea.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca
Articol - Ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca
Ministrul Muncii a dispus Corpului de Control si ANPD o ancheta la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Maciuca
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...