Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Cardul European pentru Dizabilitate, fara bariere prin Europa

Publicat: / Actualizat: /
Cardul European pentru Dizabilitate, fara bariere prin Europa
'Afiș articol "Cardul European pentru Dizabilitate, fara bariere prin Europa"
Proiectul se adresează unui grup tinta format din 50 000 persoane cu dizabilitati din Romania si persoane cu dizabilitati din alte state membre UE participante la proiect, care vor accesa in Romania si statele partenere, pachetele nationale de
Publicat: / Actualizat:
7.069 vizionări
3
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Cardul European pentru Dizabilitate, fara bariere prin Europa” — Proiectul se adresează unui grup tinta format din 50 000 persoane cu dizabilitati din Romania si persoane cu dizabilitati din alte state membre UE participante la proiect, care vor accesa in Romania si statele partenere, pachetele nationale de

trimite

Proiectul reprezintă o contribuție inovativă, la nivel național, pentru recunoașterea reciprocă a dizabilității în România și în alte țări membre UE, participante la proiect. Proiectul dezvoltă cadrul legal și organizațional necesar emiterii Cardului European pentru Dizabilitate, ce va asigura posesorilor accesul la pachetele de beneficii, agreate național.

Proiectul se adresează unui grup țintă format din: 50.000 persoane cu dizabilități din România și persoane cu dizabilități din alte state membre UE participante la proiect, care vor accesa în România și statele partenere, pachetele naționale de beneficii.

Se așteaptă ca proiectul să aibă un impact pozitiv asupra libertății de mișcare a persoanelor cu dizabilități concomitent cu dezvoltarea strategiilor naționale cu referire la recunoașterea reciprocă a beneficiilor, ca un prim pas în România spre un proces coerent la nivel european.

Cardul european pentru dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul “Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa”, până în august 2020.

Înscrierea în baza de date a proiectului se realizează de către angajații DGASPC, pe baza solicitării și a documentelor depuse de persoana cu dizabilități sau de reprezentantul legal al acesteia (cerere, copie certificat de încadrare în grad de handicap, fotografie).

Beneficiul se acordă în mod diferit pentru fiecare din cele 8 state membre ale Uniunii Europene participante la proiect: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda, Malta și România.Cardul este nominal şi netransmisibil.

Costul primelor 50.000 carduri este suportat de ANPD
din bugetul proiectului VS/2015/0429 Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România şi Europa, finanţat de Comisia Europeană.

Proiectul, cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul Uniunii Europene, Drepturi, Egalitate și Cetățenie 2014 – 2020, își propune facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului european pentru dizabilitate pentru românii cu dizabilități și recunoașterea beneficiilor din România pentru persoanele cu dizabilități din alte țări membre UE, participante la proiect.

Beneficiar: Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, România

Linia de finanțare: Comisia Europeană prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie 2014-2020

Durata: 18 luni

Buget total proiect: 154.187 euro

CE grant: 123.306 euro

Contribuție proprie: 30.881 euro

Echipa de proiect:

Manager de proiect:Carmen Rotaru,Claus Bertea;

Asistent manager:Vasile Pohață

Experți diseminare:Ioana Parpală,Anna Maria Neagoe,Ionuț Ciprian Dinu;

Experți implementare:Gabriela Cîntărețu,Cristina Grozavu,Anca Ilie,Florin-Alin Cârstoiu,Monica Solomie;

Expert financiar:Anca Văcaru

Secretar: Nicolae Dicu

Mai multe detalii puteți afla accesând website-ul proiectului www.dizab.eurocard.gov.ro.

Numele tau: Adresa de e-mail:
Cardul European pentru Dizabilitate, fara bariere prin Europa
Articol - Cardul European pentru Dizabilitate, fara bariere prin Europa
Proiectul se adresează unui grup tinta format din 50 000 persoane cu dizabilitati din Romania si persoane cu dizabilitati din alte state membre UE participante la proiect care vor accesa in Romania si statele partenere pachetele nationale de
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...