Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav, incepand cu 1 februarie

Publicat: / Actualizat: /
Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav, incepand cu 1 februarie
'Afiș articol "Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav, incepand cu 1 februarie"
Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav, incepand cu 1 februarie 2017.
Publicat: / Actualizat:
17.242 vizionări
3
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav, incepand cu 1 februarie” — Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav, incepand cu 1 februarie 2017.

trimite

Referitor la numeroasele solicitări scrise și telefonice, pe care le primește zilnic Direcția Politici Salariale din cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, cu privire la nivelul salariului de bază care stă la baza acordării indemnizației însoțitorului adultului cu handicap grav, începând cu 1 ianuarie 2017, se fac următoarele precizări:

1.Pentru luna ianuarie 2017, nivelul indemnizației însoțitorului adultului cu handicap grav rămâne neschimbat.

2.Începând cu ianuarie 2017, conform art.1 din H.G. nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, acesta s-a stabilit la 1.450 lei lunar.

Prin aplicarea cotelor procentuale ale contribuțiilor sociale corespunzătoare asiguratului prevăzute art. 138, art. 156 și art. 186 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (contribuția la bugetul asigurărilor de șomaj – 0,5%, contribuția la asigurările de sănătate 5,5%, contribuția individuală de asigurări sociale - 10,5%), respectiv a impozitului pe venit la cuantumul salariului de bază brut de 1.450 lei, pentru contribuabilii care nu au persoane în întreținere, prin luarea în considerare a deducerii personale de 300 de lei prevăzută la art.77 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, salariul net lunar rezultat este de 1.065 lei.

Se precizează că această valoare a salariului net este valabilă pentru funcția de asistent social cu studii medii, care nu a beneficiat în anul 2015 de majorarea salarială de 12% prevăzută de O.U.G. nr. 27/2015.

În situația în care asistentul social cu studii medii a beneficiat în anul 2015 de majorarea salarială de 12%, salariul de bază brut al acestuia va fi 1.470 lei, începând cu luna februarie 2017.

Prin aplicarea cotelor procentuale ale contribuțiilor sociale corespunzătoare asiguratului și ținând seama de deducerea personală, precizate mai sus, rezultă un salariu net lunar de 1.079 lei.

Față de cele de mai sus, rezultă că începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază pentru funcția de asistent social debutant cu studii medii cu care se asimilează indemnizația însoțitorului adultului cu handicap grav, poate avea două valori:

-1.450 lei brut, respectiv 1.065 lei net, dacă nu a beneficiat de prevederile O.U.G. nr. 27/2015 în perioada 1 iulie 2015 – 31 septembrie 2015.

-1.470 lei brut, respectiv 1.079 lei net, dacă a beneficiat de prevederile O.U.G. nr. 27/2015 în perioada 1 iulie 2015 – 31 septembrie 2015.

6 recenzii (4 / 6)
Numele tau: Adresa de e-mail:
Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav, incepand cu 1 februarie
Viorica
4/6
De neinteles,sotul grad handicap grav primeste bilete gratuite CFR pentru insotitor dar indemnizatie de insotitor nu.
Mi au spus cei de la D.G.A.S.P.C Timisoara ca trebuie reevaluare,la ce mi au dat bilete de tren prevede Prestaţii sociale:
Persoanele adulte cu handicap grav beneficiază de:
indemnizaţie lunară, indiferent de venituri, în cuantum de 234 lei;
buget personal complementar lunar, indiferent de venituri, în cuantum de 106 lei ;
indemnizaţie de însotitor în cuantum de 1 65 lei, sau asistent personal
Daca legea prevede asta,de ce nu e respectata?
Mircea
4/6
BUNA ZIUA De ce alte primari incepand cu luna Ianuare au inceput sa platesca indemnizatia pentru insotitor in valare de 1065 si la Mangalia a ramas la 969 ?
costachegrecu
4/6
Care este motivul pentru care persoamele cu handicap grav care iau indemnizatia de handicap pe cuponul de pensie iau asa de putina indemnizatie fata de cei care o iau din primarii? Ei nu sant la fel de handicapati?Lor nu le trebuie tratament si multe alte nececitati Astept raspuna Va multumesc
daniel
Buna dimineata nu am inteles exact se mareste indemnizatia pentru insotitor?exemplu eu primesc indemnizatia in cont propriu neavând insotitor?multumesc frumos
7 Apreciază · Răspunde
constantin toma
4/6
exist o grava greseala legislativa: de ce insotitorii sau indemnizatiile ce se acorda pe cupon sint mult mai mici? de ce baza de calcul este diferita? unii maninca mai mult si altii mai putin? faceti ceva pentru eliminarea acestei aberatii! primariile spun ca nu au fonduri
VALENTINA
Buna...daca nu ne unim...nu facem nimic...cel putin eu anul trecut tot am scris la ministerul muncii, la comisiile de munca din senat si camera deputatiilor...cel putin forul nostru superior mi-a dat un raspuns de doi bani...raspunzandu-mi cu legi si articole, cum se calculeaza dar fara a sesiza discriminarea...nimeni nu vede...nimeni nu constata DISCRIMINAREA
4 Apreciază · Răspunde
Articol - Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav, incepand cu 1 februarie
Clarificari cu privire la salariul insotitorului adultului cu handicap grav incepand cu 1 februarie 2017
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...