Logo ♿ Observatorul Social

Articol din categoria Social

COPAC solicita Ministerului Sanatatii blocarea exportului paralel de medicamente

Publicat: / Actualizat: /
COPAC solicita Ministerului Sanatatii blocarea exportului paralel de medicamente
'Afiș articol "COPAC solicita Ministerului Sanatatii blocarea exportului paralel de medicamente"
In ultimii 3 ani au fost retrase peste 2000 de medicamente de catre producatori.
Publicat: / Actualizat:
1.116 vizionări
0
Cod de incorporare:
Previzualizare:
Configurare:

Conținut restrâns
Buton interacțiune
Afișează fundalul
E-mail:
Previzualizare mesaj:
Articole trimis de pe ♿ Observatorul Social: “COPAC solicita Ministerului Sanatatii blocarea exportului paralel de medicamente” — In ultimii 3 ani au fost retrase peste 2000 de medicamente de catre producatori.

trimite

Stop exportului paralel! Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din Romania (COPAC) solicită Ministerului Sănătății să se mențină pe poziția asumată în cadrul Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți de a bloca exportul paralel de medicamente, dând astfel o șansă la viață pacienților români.

"Legislația trebuie modificată astfel încât să apere drepturile pacienților români și nu pe aceia care sub umbrela comerțului intracomunitar își văd strict de profit, fără a conta câte vieți afectează în mod grav. Această problemă a exportului paralel, care s-a acutizat în ultimii ani trebuie să se oprească aici, iar Ministerul Sănătății trebuie să ia măsuri drastice" a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

În România, există pacienți care nu au tratament din cauza lipsei medicamentelor, multe plecând în alte țări prin exportul paralel.

În ultimii 3 ani au fost retrase peste 2000 de medicamente de către producători.

Potrivit unor date prezentate public în cadrul Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți, pe programul național de boli transmisibile s-a exportat 34% din cantitățile de medicamente destinate pacienților români, la oncologie 48%, pe programul de diabet 21%, pe programul de boli rare 64%, pe programul pentru insuficiența bolilor renale cronice 17%, pe programul de transplant 35%, pe programul de boli endocrine 37%.

În aceste condiții, COPAC consideră că este nevoie de măsuri drastice pentru stoparea exportului paralel de medicamente și creșterea accesului pacienților români.

Ministrul Sănătății Florian Bodog a declarat la Adevărul online că are informații că a fost reclamat la Comisia Europeană pentru că a luat decizia care blochează exportul paralel de către cei care fac export paralel. "Este o piață de miliarde, iar miza este strict financiară. Noi știm că avem probleme, discutăm cu ei și în continuare livrează medicamente la acele firme care fac doar export paralel", explică ministrul Sănătății.

Numele tau: Adresa de e-mail:
COPAC solicita Ministerului Sanatatii blocarea exportului paralel de medicamente
Articol - COPAC solicita Ministerului Sanatatii blocarea exportului paralel de medicamente
In ultimii 3 ani au fost retrase peste 2000 de medicamente de catre producatori
Ziar, televiziune online si radio pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

observatorul  .RO 

Ziar, televiziune si radio online dedicat persoanelor cu dizabilitati din Romania
Pentru inscrieri în portal și relații cu clienții vă rugăm să ne contactați la:
telefon: | e-mail:office@observatorul.ro

DESPRE

...

ASISTENȚĂ

...

LEGAL

...